Повече от интересно: Връчват "Златна топка" на Роберт Левандовски?


Повече от интересно: Връчват "Златна топка" на Роберт Левандовски?
Снимка: GettyImages

2760 0

Повече от интригуващи новини долетяха от Франция. Авторитетното издание "Франс Футбол" е провело първоначални разговори за евентуалното връчване на "Златна топка" на Роберт Левандовски със задна дата!

Изданието се извини на Андрес Иниеста през 2018-та!

Става въпрос за пандемичната 2020-та, когато бе решено трофеят да не се присъжда заради ужасните обстоятелства. Това определено бе удар за Лева, който изпрати изключително силна година, в която спечели Бундеслигата, Шампионска лига и вкара около 50 гола в официални срещи.

Роберт Левандовски

Още: Агентът на Роберт Левандовски: Пишат се глупости, той ще остане в Барселона

Полякът отново се представи блестящо през следващата година и се очакваше, че този път той ще грабне отличието, но за голяма изненада то бе присъдено на Лионел Меси, който игра доста слабо през последните 4 месеца от 2021-ва, след като премина в Пари Сен-Жермен. По-късно се разбра, че от клуба са приложили натиск върху френското издание, за да бъде аржентинецът избран като победител.

Сега изглежда, че "Франс Футбол" започва да премисля да реабилитира Левандовски. Самият той преди броени дни сподели в интервю, че именно горепосочените две години са най-силните в кариерата му и смята, че със сигурност е заслужавал поне веднъж през това време да му бъде връчено най-значимото индивидуално отличие във футбола.

Припомняме, че по-същото време, но през 2018-та, изданието официално се извини на Андрес Иниеста, че никога не е получил "Златна топка". Испанският магьосник по всеобщо мнение трябваше да се сдобие с трофея за 2010-та, но отново остана втори за сметка на Лионел Меси.

Бъдещето на Левандовски се решава в следващите дни: От Барселона имат категорично желание

Странно: Попаденията на Роберт Левандовски се превръщат в "голям проблем" за Барселона

Потвърдено от "Diario Sport": Барселона може да замени Левандовски с Дарвин Нунес

"Франс Футбол" се извини на Игор Беланов, че "връчи" "Златната му топка" на Линекер

Екип на "France Football" посети стадиона на ЦСКА заради Димитър Пенев (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички