Потвърдено: Карим Бензема приключи с Реал Мадрид за 2022 година


Потвърдено: Карим Бензема приключи с Реал Мадрид за 2022 година
Снимка: Getty Images

42474 0

Носителят на "Златната топка" за 2022 година - Карим Бензема, няма да играе повече за Реал Мадрид, поне през тази година. Нападателят продължава да изпитва дискомфорт в десния си крак и няма да попадне в групата за мача с Кадис, който е последен за "кралете" преди паузата за Световното първенство по футбол в Катар. 

Френският ас получи мускулна контузия още в началото на септември, заради която ту играе, ту не. От двубоя с Елче той е записал само 26 минути на терена, появявайки се като резерва в мача срещу Селтик в Шампионска лига. 

Въпреки че медицинският щаб на Реал не може да открие сериозна причина за проблемите на Бензема, нападателят се оплаква от болки след всяка тренировка, в която се опита да вземе участие, а крайното решение на "кралете" е неговото състояние да не се рискува в мача с Кадис на "Бернабеу" в четвъртък вечер. 

Симулира ли Бензема контузия? 

Сериозна дискусия се оформи сред испанските журналисти, както и сред феновете, че Бензема всъщност се пази за Световното по футбол. След като години наред не беше част от селекцията на "петлите", той се завърна в националния отбор за Евро 2020, а Мондиал 2022 е последният му шанс да играе за Франция на най-големия форум във футбола. 

Критиките са свързани с обвинението, че Бензема пренебрегва Реал Мадрид за сметка на Франция. Факт е обаче, че Карим е един от най-използваните играчи на "кралете" в последните 3 години, а мускулните проблеми често се дължат на преумора. В клуба пък са убедени, че Бензема не би прибегнал до подобни действия и е напълно отдаден както на клуба, така и на националния си отбор. 

За 2022 година Реал има още един мач освен този с Кадис - на 31.12 срещу Валядолид. Карло Анчелоти обаче се очаква да даде почивка на повечето играчи, които ще са част от Световното по футбол. Ако Франция се представи добре в Катар, едва ли ще видим Бензема в последния мач на Реал за 2022 година. 

Докато лекува травмите си, Бензема определено има повече време за социалните мрежи, като в една от тях - Instagram, попадна на изумително отиграване на ас на ЦСКА, което силно го впечатли

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички