Помощникът на Зидан разкри тайната за успеха на Реал Мадрид


Помощникът на Зидан разкри тайната за успеха на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1050 0

Помощникът на Зинедин Зидан в Реал Мадрид - Давид Бетони, разкри какво е било от ключово значение за спечелването на титлата в Ла Лига. 48-годишният Бетони е повече от помощник на Зидан, двамата са приятели от много дълго време, което прави съвместните им успехи още по-ценни.

"И двамата си помислихме какво ще правим през тези месеци на блокиране и решихме да започнем нова концепция за обучение и потърсихме по-креативен подход. Видяхме, че нашите играчи имат нужда от нов ментален фокус и се концентрирахме върху този аспект на нещата. Мнозина смятат, че сме работили изключително от физическата страна на нещата, но не е така, имаше основен психологически подход", заяви той пред l"L'Equipe, като подчерта, че именно работата в психологически аспект е повлияла позитивно и на физическото представяне.

"Зидан има прекрасни отношения със състава и това не е метод, а просто естествена връзка между играчите. Той ги уважава и това е реципрочно от екипа. Зидан е човек, който никога не изпуска нервите си и винаги остава спокоен под натиск"

Той коментира и снимка на двамата със Зидан, която се появи в социалните мрежи и разчувства много от феновете. "Беше чисто спонтанно, с толкова много емоции. Чувствах, че това е постижение, за което наистина работихме много, тъй като сезонът се оказа сложен след завръщането ни на 2019 в клуба." Междувременно, стана ясно, че Икер Касияс се завръща в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички