Пике: Няма такова нещо като преходна година в Барселона


Пике: Няма такова нещо като преходна година в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1466 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че клубът бележи спад от известно време и приветства оставката на президента Хосеп Мария Бартомеу, прогнозирайки по-розово бъдеще под новото ръководство и с много млади играчи от школата.

Бартомеу и неговият Борд на директори се оттеглиха от клуба миналата седмица след шестгодишно управление в опит да избегнат вот на недоверие от членове, оставяйки наследство от доста трофеи, но постепенен спад в резултатите, както и тежко финансово състояние. „Беше очевидно, че клубът върви по низходяща и че всяка година нещата се влошаваха в сравнение с предишната. Всички знаем моментната ситуация в клуба, преминаваме през процес на промяна, от който имахме нужда“, започна Пике след успеха над Динамо Киев с 2:1 в Шампионска лига.

Клубът в момента е в ръцете на временния президент Карлос Тускетс, като изборите за нов президент на клуба ще се проведат в следващите три месеца, но бранителят сподели, че нестабилността не е извинение за непостоянните изяви на отбора в последно време. Въпреки че тимът е със 100-процентов рекорд в Шампионска лига, каталунците стартираха посредствено в Ла Лига и не успяха да спечелят последните си четири мача от първенството.

„Няма такова нещо като преходна година в Барселона. Не разполагаме с много време, за да направим промени, но трябва да ги сторим, ако искаме да се подобрим. Нов Борд на директори и президент ще бъдат обявени скоро и нещата ще се променят в следващите месеци“. Пике призна, че отборът вече не е сред основните фаворити за трофея в Шампионска лига след последните няколко години в надпреварата – за последно тимът бе унизен от Байерн Мюнхен с 2:8 на четвъртфиналите през август.

Но той е оптимистично настроен за бъдещето на тима, благодарение на новите вълнуващи таланти като Ансу Фати и Педри. „Нормално е хората да не ни слагат в сметките за титлата в Шампионска лига след последните няколко години, но всичко, което можем да направим, е да продължим да работим. Разполагаме с добър отбор, пълен с добри хора и талант. Имаме много нови млади лица, които носят със себе си много динамика. Мога да ви кажа от опит, че резултатите ще се подобрят скоро. Вярваме, че сме способни на страхотни резултати и постижения“, завърши централният защитник.

След двубоя с Динамо Киев Роналд Куман призна, че големият герой в двубоя е Тер Щеген, който имаше няколко решителни намеси - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички