Петте предизвикателства преди петия мандат на Флорентино Перес в Реал Мадрид


Петте предизвикателства преди петия мандат на Флорентино Перес в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1741 0

Тази неделя беше крайният срок за кандидатите да се представят на президентските избори в Реал Мадрид. Флорентино Перес беше единственият, който направи това. Той ще остане начело на Реал Мадрид през следващите четири години, като започва петия си мандат на Бернабеу, изправен пред редица предизвикателства, които трябва да се преодолеят.

Кристиано Роналдо

През миналата седмица португалският вестник „А Бола“ тиражира новината, че Кристиано Роналдо иска да напусне Испания, защото е възмутен от разследването на данъчните власти.

Най-належащата задача за Флорентино ще бъде да разреши ситуацията. Той няма намерение да продава талисмана на Реал, който е подписал нов договор преди по-малко от година до 2021 г. (с годишна заплата от 25 мил. евро). Ротациите на Зидан позволиха на Роналдо да процъфтява в края на сезона с десет гола във четвъртфиналите, полуфиналите и финала на Шампионска лига.

Последният път, когато Роналдо се смути през 2012 г., след разговори с Флорентино Перес, той получи нов договор. Сега такъв не се очаква, но въпреки това ситуацията е много, много деликатна.

Раул

Раул - легендарният капитан на Мадрид, ще се завърне в клуба след седем години. Той вече е в Мадрид и пристигането му ще стане официално през юли. AS вярва, че Раул ще заеме ролята на помощник-генерален мениджър в Реал. Как ще пасне легендата на клуба, който в последните години разгневи много фенове с "приятелските" си отношения с Барселона - предстои да разберем.

Галактически трансфер

Перес обича да бъде крал на пазара на трансферите, но въпреки това не е подписал с никой след пристигането на Хамес Родригес през 2014 г. за 80 мил.евро. В краткосрочен план президентът е решен да подпише с Килиан Мбапе. Монако няма да искат да загубят звездата си за по-малко от 100 мил. евро. „Бензема-Мбапе? Това е възможно“ - каза той пред Радио Montecarlo по-рано тази година.

Друг играч, който е на сцената на трансферите това е вратарят на Милан - Джанлуиджи Донарума, който реши да не поднови настоящия си договор, който изтича през 2018 г. Неговият представител Мино Райола заяви, че Мадрид се интересува от клиента му и му предлагат 6 мил. евро годишно.

Новият Бернабеу

Новият Бернабеу е мания за Флорентино. Той е обещал да постави покрив на стадиона от 2004 г. И през 2017 г. това остава в списъка със задачи.

„Десетата“ в баскетбола

След сезон, в който Реал Мадрид доминира в Европа, но не успя да спечели, Флорентино ще се стреми да донесе „Десетата“ (Реал Мадрид спечели „Деветата“ през 2015 г.).

Освен купата, която ще бъде сложена на витрината на трофеите, другото предизвикателство, пред което е изправен президентът е запазването на Люл - звездата на отбора. Слуховете, че играчът ще се присъедини към NBA се увеличават по сила и честота. Той заяви, че за момента ще остане в Мадрид (през 2016 г. подписа шестгодишен договор), но опасността за Реал Мадрид продължава да съществува, тъй като сбъдването на американската мечта е прекалено съблазнително.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички