Петимата най-добри футболисти, които са имали честта да играят за Карло Анчелоти


Петимата най-добри футболисти, които са имали честта да играят за Карло Анчелоти
Снимка: Getty Images

1755 0

Освен с десетките спечелени трофеи и стотиците си победи наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, може да се похвали и с факта, че е ръководил едни от най-добрите играчи, които футболния свят познава.

В настоящия материал ще ви представим 5 имена, които са играли под ръководството на Татко Карло.

5. Андреа Пирло (Милан)

Италианецът бе един от любимците на Анчелоти по време на престоя му в Милан. Пирло бе плеймейкъра на Карлето, който дирижираше играта в средата на терена. Заедно те спечелиха Шампионска лига на два пъти, вдигнаха 2 пъти Скудето и се поздравиха с триумф за Купата на Италия.

4. Карим Бензема (Реал Мадрид)

В момента французинът е смятан за може би най-добрия играч в света. Анчелоти винаги е разчитал на Бензема в атаката. Под ръководството на Татко Карло таранът е отбелязал 90 попадения и 46 асистенции в 144 мача във всички турнири. Двамата могат да се похвалят с победите си в Шампионска лига през 2014-а и 2022-а година, със спечелването на Ла Лига за сезон 2021/22 и Купата на Краля през 2014.

3. Кака (Милан)

За мнозина Кака ще остане в историята като един от най-вълнуващите професионалисти докосвали футболна топка. Бразилецът и Анчелоти имаха специална връзка, борейки се за успехи в Милан. Най-силните години на бившия футболист бяха в Милан. Той имаше способността да преминава през противниковите защити с лекота и да завършва атаките по изключително елегантен начин. Анчелоти и Кака спечелиха заедно ШЛ през 2007-а, а в същата година бразилецът вдигна и "Златната топка".

2. Паоло Малдини (Милан)

Според мнозина най-завършеният защитник играл някога. Малдини се подвизаваше не само като ляв бек, но и като централен защитник. Той прекара 25 години, защитавайки цветовете на "росонерите", преди да сложи край на кариерата си през 2009-а. Разбирателството му с Карлето бе повече от добро. Заедно те триумфираха в ШЛ през 2003-а и 2007-а година. До ден-днешен те говорят с голямо уважение за другия.

1. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Разбира се, няма кой да оглави класацията освен Роналдо. Головата машина прекара няколко години под ръководството на Карло Анчелоти, а заедно те спечелиха Шампионска лига и Купата на Краля. Португалецът неведнъж е заявявал, че се е чувствал изключително комфортно, играейки за Карлето. А статистиката само потвърждава това. в 101 мача, играейки за Анчелоти, Роналдо наниза 112 попадения и 47 асистенции.

Със сигурност към тази класация могат да се добавят още много имена. Анчелоти е имал възможността да работи с редица първокласни играчи, благодарение на които може да се нарече един от най-добрите в професията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички