Пет турнира, в които магията на Меси не помогна на Аржентина


Пет турнира, в които магията на Меси не помогна на Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver

1454 0

Аржентинската звезда Лионел Меси е носител на осем Ла Лига титли и четири пъти е печелил Шампионската лига с клубния си отбор Барселона.

Но за съжаление като част от националния отбор на Аржентина, той има само една голяма международна титла от Олимпийските игри през 2008 г.

“Аз съм направил всичко, което мога, боли ме да не съм шампион”, каза един объркан Меси, след като късно снощи Чили победи Аржентина на финала на Копа Америка.

МЕСИ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

Световното първенство през 2009 г. е първо за Меси с националната фланелка, като само на 18 години той става най-младият аржентински футболист в националния отбор.

Въпреки че младокът играе убедително срещу Сърбия и Черна гора, Холандия и Мексико, треньорът на Аржентина тогава – Хосе Пекерман, не пуска Меси в игра в четвъртфиналния сблъсък срещу Германия.

ИГУАИН ПРОВАЛИ АРЖЕНТИНА В ДВА ФИНАЛА, НО МЕСИ ОБРА ПЕШКИРА

Аржентина губи с 4:2 след изпълнение на дузпи, а впоследствие решението на треньора да не пусне Меси е било критикувано. Футболната легенда Диего Марадона бе треньор на аржентинския отбор по време на Световното първенство през 2010 г.

Отново на четвъртфинал Германия побеждава Аржентина с 4:0, а Меси не успява да отбележи гол. Въпреки това, през същата година Меси печели Златната топка.

Финалът на Световното през 2014 отново изправя един срещу друг Германия и Аржентина. Меси не успява да отбележи в последния мач, а Германия побеждава Аржентина с 1:0.

НЕ САМО МЕСИ, ВСИЧКИТЕ СЕ МАХАЙТЕ, НЕЩАСТНИЦИ!

На Копа Америка 2015 Чили побеждава Аржентина след дузпи с 4:1, в повторение на тазгодишния финал, в който Чили се наложи след изпълнение на дузпи с 4:2, а Меси пропусна от бялата точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички