Перес: Икер си отива, защото така реши


Перес: Икер си отива, защото така реши
Снимка: Gulliver/Getty Images

2075 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес направи специално изявление, в което говори за преминаването на Икер Касияс в Порто. Перес не смята, че има вина за случилото се, както беше обвинен от феновете, и заяви, че решението е било само на Касияс.

„В продължение на 25 години Касияс успя да спечели нашето уважение. Той винаги е имал безупречно поведение. Отива си най-добрият вратар в историята на Реал Мадрид и въобще на испанския футбол", започна Перес.

„Икер си отива, защото така реши той самият. Никой от Реал Мадрид не го е принуждавал да си ходи. Имаше една оферта и ни помоли да я приемем. Разбирам го, че иска да премине към нов етап. Разбирам го“, заяви президентът на Кралския клуб.„Феновете припознават Касияс като един от най-значимите играчи в историята на клуба. Касияс сам пожела по-скромно изпращане. Аз го помолих да дойде. Имаме добри отношения. Никога не сме имали проблеми с него“, добави Перес.

„Трудно е да се намери друг футболист, който е бил в продължение на 25 години в един отбор, каквато е ситуацията с Касияс. Има хора обаче, които използват всяко нещо, за да го насочат към мен“, заяви Перес по повод освиркванията по негов адрес. Привърженици на Реал Мадрид поискаха оставката му заради сутиацията с испанския вратар..

"Касияс има правото да продължи своя път далеч от клуба. Същото се случи и с Раул. Ще бъде невъзможно да заменим Икер. Има кой обаче да се появи. Де Хеа принадлежи на приятелски клуб и няма какво да кажем по въпроса. Икер ще бъде запомнен като митичен футболист", завърши Перес.

Икер Касияс също взе думата. "Благодаря на президента за неговите думи. Странно е, че сега говоря като играч на Порто. Искам да благодаря на всички мадридисти за подкрепата", сподели вратарят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички