Пейката зове Бензема след представянето му срещу Реал Сосиедад


Пейката зове Бензема след представянето му срещу Реал Сосиедад
Снимка: Guliver/GettyImages

2206 0

Формата на Карим Бензема през настоящия сезон е далеч от тази, която френският стрелец демонстрираше, особено през последните две години. И това се видя най-отчетливо при категоричната победа на Реал Мадрид с 3:0 над Реал Сосиедад в неделния сблъсък на "Сантяго Бернабеу".

Нападателят продължава да е важна част от селекцията на Зинедин Зидан, който не се решава да го извади от титулярните си 11, но коефициентът на ефективност на Алваро Мората е в пъти по-висок от този на №9, а срещу Реал Сосиедад това се видя ясно.

Докато Бензема престоя 63 минути на терена, не направи нито един ключов пас и не отправи нито един удар, то Алваро Мората се отчете с гол и можеше да реализира още поне един за 30-те минути, които игра на "Сантяго Бернабеу".

В Ла Лига Мората има почти три пъти по-малко минути от своя съотборник, но е реализирал едно попадение повече. Той води и за Купата на Краля (2 срещу 1), докато в Шампионска лига Бензема има отявлено превъзходство - 4 срещу 2, но отново в значително повече минути.

Феновете засвидетелстваха подкрепата си към Бензема, след като го изпратиха с аплодисменти при смяната срещу Сосиедад, но ако формата му продължава да е такава, Зидан няма да има друг избор освен да сложи край на атомното трио BBC и да постави на пейката французина за сметка на юношата на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички