Роналдо, Бейл и Бензема не са "незаменимите" в Реал Мадрид


Роналдо, Бейл и Бензема не са "незаменимите" в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2830 0

Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, още познати като триото "BBC", не са незаменимите в схемата на Зинедин Зидан. Постоянните контузии на Бейл и по-рядко на Бензема позволиха на друго трио да отнеме короната от атакуващите футболисти на "белите".

Това са Модрич, Кроос и Каземиро, които са без каквато и да е алтернатива в полузащитната формация на Реал Мадрид. Триото в средата винаги е на терена, когато това е възможно, много рядко някой получава почивка, а с оглед на програмата до края на сезона те ще имат много малко шансове за почивка преди решаващите мачове през април и май.

И докато Зидан спокойно може да разчита на Лукас Васкес и Алваро Мората в предни позиции, то рядко си позволява да ротира Модрич, Каземиро и Кроос. Най-често това става в домакинските мачове на тима чрез Иско или Ковачич, но все по-рядко ще виждаме промени в мачове от Ла Лига, а по-скоро за Купата на Краля или Шампионска лига.

Модрич, Кроос и Каземиро се очертават като "триото на годината", след като благодарение на тях Реал Мадрид се представя отлично и в двете фази на игра. Важно е да се отбележи, че с тримата на терена Реал е почти неуязвим. Отличен пример за това е миналогодишното издание на Шампионска лига, в което от 14 мача Реал спечели 12 и загуби само един, когато Модрич, Кроос и Каземиро бяха на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички