Паспортни проблеми може да стопират завръщането на Неймар във Франция


Паспортни проблеми може да стопират завръщането на Неймар във Франция

838 0

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар бе сред първите, които напусна Европа, за да се завърне в Бразилия, докато отшуми пандемията на коронавирус, чийто пик в момента е именно в европейските страни . Бразилецът обаче може да има сериозен проблем при завръщането си във Франция, тъй като няма валиден европейски паспорт.

За разлика от своите съотборници - Единсон Кавани и Тиаго Силва, Неймар така и не стана гражданин нито на Франция, нито на Испания, докато играеше в Барселона. Френският президент Емануел Макрон "заключи" Франция в опит да се справи броя на заразените от вируса.

Остава все така неясно кога ще има отново футбол в Европа, но все по-малко вероятно изглежда това да се случи преди май месец. Дори когато европейските държави премахват ограниченията за пътуване, то е вероятно въздушният трафик да остане засегнат за известно време, в зависимост от траекторията на вируса и усилията за неговото овладяване, и не е немислимо местните турнири да се възобновят, преди нормалността да се върне и в световната индустрия за пътувания. Това би могло да остави всички граждани извън ЕС да се сблъскат с продължително изчакване да се върнат в дадена страна, включително и Неймар. По-рано се появи информация, че в ПСЖ са се примирили, че ще загубят една от големите си звезди в негово лице и са определили срещу каква сума ще го пуснат в Барселона. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама