Палачите на Реал Мадрид и Барселона си спретнаха дерби с 3 гола и червен картон


Палачите на Реал Мадрид и Барселона си спретнаха дерби с 3 гола и червен картон
Снимка: Getty Images/Gulliver

1812 0

Дни, след като Реал Сосиедад и Атлетик Билбао геройски отстраниха големите в Испания - съответно Реал Мадрид и Барселона, двата баски тима излязоха и един срещу друг в люто дерби между баски в Ла Лига. В крайна сметка домакините от Сосиедад спечелиха с 2:1.

Победата бе заслужена, след като имаха над 2 пъти повече шансове за гол (13 срещу 6), като и притежанието на топката бе красноречиво - 63% срещу 37%. С победата Сосиедад се изкачва на 6-о място с 37 точки, а Атлетик Билбао остава на 9-о с 31.

Двата тима запазиха всичко най-интересно за втората част след скучно първо полувреме. В 65-ата минута Кристиан Порту даде аванс на Реал Сосиедад след страхотен пас от аутлинията на Исак, който остави Порту на непосредствена дистанция от голлинията и той не сгреши. Само 6 минути по-късно обаче Инаки Уилямс от малък ъгъл и с двама противникови играчи на гърба успя да възстанови равенството.

Активната игра на домакините им се отплати и те отново излязоха напред в резултата, като този път Исак се превърна в голмайстора (83'). Той получи подаване от свой съотборник в наказателното поле и от пеналтерия отправи изстрел, който обаче бе отразен. За негов късмет топката се върна отново в краката му и при втория опит не сгреши. 6 минути по-късно безумно влизане на Икер Муниаин остави гостите и с човек по-малко, което допълнително ги затрудни в опитите да изравнят за втори път.

Така Реал Сосиедад победи Атлетик Билбао в двубой между отборите, които се превърнаха в главните фаворити за спечелването на Купата на Краля, след като компания им правят Гранада и Мирандес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички