От вярност към бившия си клуб: Халф отрязал Барселона и подписал с аутсайдер в Ла Лига


От вярност към бившия си клуб: Халф отрязал Барселона и подписал с аутсайдер в Ла Лига
Снимка: Getty Images

8097 0

През лятото Барселона търсеше двама нови халфове – един, който да замени Серхио Бускетс и друга по-креативна опция. Ориол Ромеу беше привлечен за нов дефанзивен халф, но с другата задача не се справиха.

Рядко срещан жест

Един играч, който беше свързван с Барселона, беше Серхи Дардер. 29-годишният играч току-що беше изпаднал с Еспаньол и се очакваше да остане в Ла Лига. Той го направи, тъй като в крайна сметка подписа с Майорка, където впечатли досега този сезон.

След победата на Майорка над Севиля в събота, той разкри, че е имал шанса да подпише с Барселона, но неговата вярност към Еспаньол му е попречила.

"Имах шанса да подпиша с Барселона това лято. Трудно е да се каже "не" на такъв отбор, но когато помислих хладнокръвно, главата ми не ми позволи да го направя, тъй като идвах от Еспаньол. Нямаше дори 1% от мен, който искаше да отиде". Ангажиментът на Дардер да демонстрира лоялност към Еспаньол е похвален и почти не се случва в модерните времена на футбола. А само преди дни пък Шави разкри дали ще се търси заместник на контузения Тер Стеген.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички