От Атлетико в Реал: Ас на "дюшекчиите" цел №1 на "кралския клуб"


От Атлетико в Реал: Ас на "дюшекчиите" цел №1 на "кралския клуб"
Снимка: Guliver/GettyImages

1918 0

Изключителна футболна сензция назрява в испанската столица Мадрид. Близкият до Реал вестник "Марка" е категоричен, че "кралския клуб" е насочил сериозни усилия и средства в опит да привлече един от ключовите футболисти на кръвния враг и градски съперник Атлетико - Хосе Хименес.

Защитникът е в полезрението на Зинедин Зидан вече две години, като в клуба са убедени, че той е един от малкото защитници, които могат да паснат на отбора с уменията си в дефанзивен план, но и със сигурността, която действа, когато топката е в краката му.

Подобен трансфер със сигурност няма да се приеме добре в Атлетико, а и сред някои фенове на Реал Мадрид. Враждата между двата тима е много сериозна, но въпреки нея през миналото лято "белия балет" привлече Тео Ернандес. Сега "белите" се надяват да направят същото, а причината е, че в договора на Хименес има откупуваща клауза. Тя е в размер на 65 милиона евро и треньорският щаб смята, че сумата е оправдана за качествата, демонстрирани от 23-годишния защитник.

Ако Хименес не може да бъде привлечен през това лято, то "кралете" вече работят по два други варианта за дефанзивната си линия - бранителят на Интер Милан Скриниар и Костас Манолас от Рома, който е цел на куп европейски отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички