Основен играч на Барса поднови договора си, каталунците му поставиха €500 млн. откупваща клауза


Основен играч на Барса поднови договора си, каталунците му поставиха €500 млн. откупваща клауза
Снимка: Getty Images/Gulliver

4639 0

Ръководството на Барселона поднови договора на своя полузащитник Серхио Бускетс. Контрактът на играча е с продължителност до 2023 година, като в него е записана и откупваща клауза на стойност 500 млн. евро.

30-годишният полузащитник е продукт на каталунската школа, като дебютира за първия отбор на "Камп Ноу" преди повече от 10 години. С новия договор Бускетс може да има честта да се превърне в един от малкото играчи, прекарали цялата си футболна кариера в Каталуния.

Серхио Бускетс има на сметката си впечатляващите 490 мача с екипа на Барселона, което означава, че той ще има възможността да премине границата от 500 двубоя с "червено-синята" фланелка. Дефанзивният халф бе "охажван" от тима на Манчестър Сити, където работи бившия селекционер на "блауграна" Пеп Гуардиола.

Полузащитникът притежава впечатляваща статистика по отношение на пасовете в първенството на Испания. Той е опитал 21 965 подавания, от които 19 948 успешни, в първенството от своя дебют през 2008 година до днес. Няма друг играч в първенството, който да се похвали с подобна статистика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички