Още по-сложно: Най-тежката контузия на Серхио Рамос идва в най-тежкия му момент с Реал Мадрид


Още по-сложно: Най-тежката контузия на Серхио Рамос идва в най-тежкия му момент с Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

4725 0

Животът за Реал Мадрид не е никак лесен без Серхио Рамос, като отборът много често допуска издънки или се мъчи в двубои, в които се очаква да печели безпроблемно. Много е възможно обаче да му се наложи да свикне. А контузията на капитана идва в най-лошия възможен момент.

Почти месец, след като за последно бе на терена, сега на централния бранител ще му се наложи да отсъства за още два месеца заради операцията на коляното му. Това ще значи и най-дълго отсъствие за Рамос в цялата му кариера, продиктувано от контузия.

А това разочарование идва в много деликатен момент, тъй като преговорите с договора му са замразени, а той изтича само след няколко месеца - през юни тази година. Двете страни имат разминавания относно заплатата на капитана и срока на договора, а травмата му не е от полза за никого.

Изглежда вероятно самите преговори да се подновят едва, когато той е възстановен и поднови тренировки - през април, когато ще остават само 2 месеца от контракта му. Припомняме, че европейските грандове с апетит следят ситуацията и мечтаят за привличането на един от най-добрите защитници в историята.

През този сезон Реал е бил без Рамос в 10 мача, от които е загубил 5. Първото му отсъствие дойде срещу Кадис, където се контузи през първата част. Тогава тимът загуби с 0:1. Ветеранът не игра и в следващия мач - срещу Шахтьор Донецк в Шампионска лига - отново загубен. През ноември и декември защитаникът пропусна 5 двубоя поради мускулна контузия. "Кралския клуб" победи Интер и Севиля, но допусна поражения от Алавес и Шахтьор и свърши наравно с Виляреал.

Откакто Рамос игра срещу Атлетик за Суперкупата на 14 януари, Реал Мадрид спечели 2 от 3-те си срещи в Ла Лига, но и загуби от Алкояно за Купата на Краля. А съвсем наскоро Серхио Рамос хареса публикация, която го определя като сигурен напускащ Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички