Оракулът Зизу: Зидан предупреди какво ще стане в Реал, но никой не го чу


Оракулът Зизу: Зидан предупреди какво ще стане в Реал, но никой не го чу
Снимка: Guliver/GettyImages

9331 0

Само няколко дни след като Реал Мадрид постигна целта, за която дори никой не се беше замислял (спечелването на 3-а поредна титла в Шампионска лига), Зинедин Зидан шокира милиони с решението си да напусне "кралския клуб". Легендарният французин даде интересна пресконференция, на която даде два много важни цитата, които непосредствено след унизителното отпадане от Аякс кънтят в ушите на всеки фен на Реал Мадрид.

"Може да съм в грешка или има хора, които мислят, че не съм прав. Но ако не виждам ясни знаци, че ще продължим да печелим... Това решение е за мое добро, за добро на моите хора и клуба. Необходима е промяна, за да продължи Реал Мадрид да печели".

Тогава много хора решиха, че Зидан говори, че е изцеден от 3-те поредни триумфа. Но всъщност вече беше видял следващия сезон на Реал Мадрид и няма нито един треньор, който можеше да го предотврати. Зидан е един от първите хора, които знаеха, че договорът на Роналдо през януари 2018 година е преправен и откупуващата му клауза е 100 милиона евро за отбори извън Висшата лига, ПСЖ и Барселона. Кристиано е информирал първо легендарния футболист за намерението си да напусне. А Флорентино Перес беше прекалено зает с проекта за реконструирането на "Сантиаго Бернабеу", за да забележи крещящата нужда от генерална промяна в отбора.

Всяка доминация приключва, когато не бъдат взети навременни мерки за нейното продължаване. В Реал единствено Зинедин Зидан видя какво ще се случи, но никой не го послуша. И за тези хора събитията през последните месеци бяха шокиращи, докато не се сетиха, че Зизу ги беше предупредил.

Халфовата линия на Реал Мадрид от години е една и съща, а резервите не са от класата на Кроос, Модрич и Каземиро (все още не). Хърватинът ще стане на 34 години през този сезон, но никой не се замисли, че след 3 изцеждащи сезона в Испания и Шампионска лига, Модрич игра и пълен набор от срещи на Световното първенство по футбол. Носителят на "Златната топка" не проведе качествена подготовка, имаше и различни травми през сезона и е далеч от гениалната си същност. Но няма алтернатива в отбора. Каземиро и Кроос са бледи сенки на това, което показваха в продължение на 4 години, а тежката програма на Реал в допълнение към Световните първенства (на национално и клубно ниво) се оказа пагубна за играчи като Карвахал, Рамос и най-вече Рафаел Варан.

Реал Мадрид направи изключителен ход, вземайки много на брой млади футболисти, които показват сериозни качества (особено Винисиус, Одризола и Регилон), но не са готови да заместят лидерите на тима. В Реал Мадрид не видяха, че умората и пренасищането ще се превърнат в проблем пред застаряващите звезди, а най-големият абсурд беше свързан с Кристиано Роналдо. Флорентино Перес до последно не вярваше, че той ще напусне, а в опит да покаже колко по-голям е клубът от португалеца не просто не взе адекватен негов заместник, а върна Мариано Диас и му връчи фланелката с №7. Очаквано за всички, дори за Перес, бившият нападател на Лион нито може да замести на половина головата продукция на Роналдо, нито има лидерските му качества, нито заслужава да носи фланелката, принадлежала на Раул и Роналдо преди това.

Зидан единствен в Мадрид видя какво е изписано в бъдещето. И се опита да предупреди всички. И, 9 месеца по-късно, предсказанието на легендарния плеймейкър се превърна в реалност. Но нямаше кой да го чуе...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички