Редица играчи на Реал Мадрид чакат за нови договори


Редица играчи на Реал Мадрид чакат за нови договори
Снимка: Getty Images/Guliver

1295 0

Заедно с огромните проблеми, причинени от глобалната пандемия, която драстично намали приходите на Реал Мадрид, е краят на няколко договора за играчи за някои от тежките тежести на отбора.

Най-спешните случаи са тези на Лука Модрич, Серхио Рамос и Лукас Васкес, които приключват съответните си сделки през този сезон, но те не са единствените, защото през 2022 г. Начо, Варан, Марсело, Иско и Бензема също са с изтичащи договори. 

Въпреки това, клубът не обмисля решаването на тези проблеми в момента, тъй като основният приоритет е балансирането на бюджета. Мадрид дори предлага допълнителен спад на заплатите и следователно разбира, че не може да договаря намаляване на заплатите, като същевременно подобрява други договори.

Сред тези в последния им сезон е ключовият полузащитник Модрич, който е най-близо до удължаване на договора си за още една година. Случаите с Рамос и Лукас са по-сложни и към момента не е постигнато споразумение с нито един от двамата.  В случая с петимата играчи, чиито сделки приключват през 2022 г., Мадрид ще продължи да анализира последиците от световната криза през следващите месеци, тъй като засега те биха могли да предложат само подновявания, включващи намалени заплати, за да осигурят финансовата стабилност на клуба .

От петимата има двама, чиито нови договори са почти изключени: Иско и Марсело. Човекът от Малага иска да напусне Мадрид и ще търси изход това лято, докато загубата под формата на бразилеца тази година затруднява представянето на подновяване.

Начо също може да си тръгне в края на договора, въпреки че това ще зависи от представянето му през следващите месеци, докато в случаите на Варан и Бензема Мадрид възнамерява и двамата френски играчи да продължат в клуба. На Бензема ще се предлагат годишно подновяване, както е нормално за играчи над 30 години в Мадрид. А към кой нападател се насочва Реал Мадрид от Висшата лига- вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички