Операция "разчистване" в Барселона удари на камък заради две от звездите


Операция "разчистване" в Барселона удари на камък заради две от звездите
Снимка: Getty Images/Guliver

8241 0

Ръководството на Барселона реши, че проблемът в тима не е свързан с треньора и ще направи сериозни промени по селекцията, с която разполага Ернесто Валверде през следващия сезон. Привлечен беше Франки де Йонг, а скоро се очаква и обявлението за Матайс Де Лихт. Но тепърва предстоят сериозни инвестиции, а каталунците искат да финансират селекцията чрез продажбата на някои от важните футболисти.

Иван Ракитич и Самюел Умтити са двама от сериозните кандидати за продажба, но двамата могат да провалят плановете на шефовете. Двамата са били с ясна позиция, че няма да се съгласят да напуснат "Камп Ноу", пише "Mundo Deportivo".

Ракитич е с договор до лятото на 2021 година, докато Умтити се обвърза с Барселона до 2023 година, като дори се смяташе, че той ще е основният партньор в защита до Жерар Пике. Техните роли обаче ще бъдат понижени с идването на играчите на Аякс, а ръководството смяташе да ги продаде, за да възстанови баланса във финансите си.

Хърватинът е един от най-често използваните футболисти от Валверде, като изигра 53 мача през последния сезон. Играчът е твърдо против да бъде продаден, а кои са футболистите на Барселона, които се очаква да напуснат, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички