Огромно напрежение между Реал Мадрид и ПСЖ, а причината не е Килиан Мбапе


Огромно напрежение между Реал Мадрид и ПСЖ, а причината не е Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3165 0

След титанична битка през последните пет години за Килиан Мбапе, следващият френски играч, който изглежда ще породи напрежение меду Реал Мадрид и ПСЖ, е Лени Йоро. 18-годишният защитник се очертава като едно от големите обещаващи имена на европейския футбол, събуждайки интереса на големи клубове, включително парижани и мадридчани.

Драмата поне с Килиан Мбапе скоро приключва

"AS" твърди, че Реал Мадрид има централния защитник на Лил в трансферния си списък от месеци. Това е профил, който е много популярен в техническия офис на клуба, въпреки че все още няма официална оферта. ПСЖ от своя страна вече се опита да го привлече през последния зимен пазар, но Йоро най-накрая реши да продължи до края на сезона в Северна Франция.

В кой отбор е предимството за младия защитник?

Още: Не само заместник на Килиан Мбапе, ПСЖ атакува звезди за още 2 позиции

Една от основните пречки пред Пари Сен Жермен е, че Лил няма намерение да продава Йоро на отбор, който смята за конкурент и с който не поддържа добри отношения. Оливие Летанг, президент на тима, предпочита да продаде най-голямото бижу на отбора в чужбина, отколкото на столичния клуб. Най-вече заради отношенията му с Луис Кампос, които не са никак добри. Припомняме, че настоящият спортен съветник на ПСЖ прекрати връзката си с Лил през 2020 година.

Все пак има и предимство за ПСЖ в офертата за Лени Йоро и това Хорхе Мендеш. Играчът изгря на футболната сцена едва на 16 години в Лил, а влиятелният португалски агент се сдоби с услугите на френския централен защитник. Отношенията между него и Луис Кампос са отлични. Мендес доведе голям списък от играчи в Париж и може да бъде един от ключовите фигури за накланяне на везните в полза на парижани.

Лил определи цената на Йоро на 60 милиона евро. От тази цена ще започнат преговите. Клубът обаче няма надмощие, тъй като преговорите за подновяването му са в застой и няма признаци за удължаване на договора в следващите месеци. Договорът му изтича през 2025 г., така че клубът ще трябва да поеме продажбата му през юни, ако иска да прибере добра сума. А се очаква Килиан Мбапе ще взима драстично по-малко, но отново ще е над всички в Реал Мадрид.

Още:  Не всички ще са доволни: Ето коя ще е голямата жертва от трансфера на Килиан Мбапе в Реал Мадрид

Без да губи време: Реал Мадрид вече е изпратил оферта към Килиан Мбапе

Романо с увереност: Това е КРАЯТ между ПСЖ и Мбапе

Рафаел Надал предложи помощта си на Реал Мадрид за трансфера на Килиан Мбапе

Играчи на ПСЖ признаха: Луис Енрике побеснял на почивката, с гнева си ги стреснал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички