Официалното становище на Барселона за Неймар


Официалното становище на Барселона за Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

3151 0

Барселона публикува кратък коментар на сайта си относно трансфера на Неймар в ПСЖ. Без да споменава името на отбора, каталунският клуб съобщи, че бразилецът е обявил намеренията си и напуска испанския гранд.

"Неймар Джуниър информира клуба относно напускането на клуба и каза сбогом на своите съотборници. Треньорит му позволи да не тренира и да разреши бъдещето си", пише в краткото съобщение на сайта.

Очаква се Неймар да пътува за Париж в близките часове, като до петък ще бъде обявен трансферът му в ПСЖ. Към момента сумата не е ясна, но Барселона няма да се съгласи да получи и цент по-малко от сумата, заложена в договора му - 222 милиона евро.

В Париж вече е неговият агент Вагнер Рибейро, който работи в тясно сътрудничество с бащата на Неймар. В следващите дни ще бъдат разрешение последните детайли около преминаването на нападателя във френския гранд. Той ще изгледа първия мач за сезона на парижани, а на грандиозна церемония (по всяка вероятност идния понеделник) ще бъде представен под Айфеловата кула.

По-късно съобщението беше обновено: "Играчът Неймар, придружен от своя баща и агент, информира Барселона тази сутрин за решението си да напусне клуба по време на среща в клубния офис.

Поставен в тази ситуация, Клубът ги информира да депозират клаузата за разтрогване в контркта му, която от 1-и юли е 222 милиона евро. Те трябва да бъдат депозирани в пълния си размер.

Нататък, във връзка с клаузата за бонус "лоялност" Клубът ви информира, че тя е депозирана при нотариус, докато не бъде изяснен случаят.

Играчът продължава да има контракт с Барселона, но в момента има разрешение да не тренира с отбора", гласи пълното съобщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички