Обрат: Шави пуска Усман Дембеле като титуляр за Барселона?


Обрат: Шави пуска Усман Дембеле като титуляр за Барселона?
Снимка: Getty Images

1395 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес не планира да изключва крилото Усман Дембеле от състава на каталунците. Смяташе се, че търпението на Шави към французина се е изчерпало, след като той отказа да подпише нов контракт с клуба.

Според AS Шави ще използва 24-годишния футболист въпреки разногласията му с ръководството на "блаугранас". Очаква се Дембеле не само да бъде в групата за двубоя от Купата на Краля с Атлетик Билбао, но и да започне като титуляр.

Самият Шави обаче е на мнение, че играчът трябва да преподпише. "Не може да чакаме Усман. Или той преподписва, или решението е да го продадем веднага. Посланието е ясно. Усман Дембеле трябва да подпише нов контракт или ще намерим начин да го продадем през Януари. Няма друг начин", смята треньорът.

Дембеле пропусна по-голямата част от първия полусезон поради контузия, но се завърна в игра в края на ноември. В мачовете с Елче и Севиля Усман се отчете с по една асистенция и игра като титуляр в полуфинала за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид.

Контрактът на футболиста изтича в края на сезона. Каталунците ще опитат да го продадат през зимния трансферен прозорец, за да получат трансферна сума за него. Ето на кои два тима е бил предложен Дембеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички