Нов удар по Суперлигата: Атлетико Мадрид и Севиля се обявиха официално срещу турнира


Нов удар по Суперлигата: Атлетико Мадрид и Севиля се обявиха официално срещу турнира
Снимка: Getty Images/Guliver

1400 0

Нов сериозен удар понесоха организаторите на потенциалния нов турнир - Суперлига, малко след като той отново застана на дневен ред във футболните среди.

Наскоро Европейският съд се произнесе по казуса, отсъждайки в ущърб на УЕФА и ФИФА и давайки "зелена светлина" на заформящата се нова надпревара. Междувременно нейните шефове обявиха нов и много различен формат, който прикова вниманието.

Негативни реакции

И с това обаче те не успяха да привлекат част от грандовете на своя страна. Манчестър Юнайтед мигновено излезе с декларация срещу Суперлигата, а малко по-късно това сториха и два испански тима. Единият от тях е Атлетико Мадрид, който пусна официално съобщение на клубния си уебсайт по повода.

Ето какво гласи то:

"Европейската клубна асоциация и УЕФА установиха партньорство, което обезсмисля разглеждането на УЕФА като монопол. Чрез това споразумение клубовете взимат решение за 50% от спонсорските средства и телевизионните права. Приходите се разпределят според форматите на състезанията.

Европейското футболно общество не подкрепя Суперлигата. Германия, Франция, Англия, Италия, Испания (с изключение на Реал Мадрид и Барселона) и други са срещу Суперлигата. Заставаме зад защитата на широкото европейско футболно семейство, запазването на националните лиги и осигуряването на участие в европейскитек клубни надпревари според представянето по време на сезона".

"Атлети" не са единствените!

Малко по-късно към "дюшекчиите" се присъедини и друг испански клуб в лицето на Севиля. С краткото "извоювай го на терена" "червено-белите" индиректно заявиха позицията си спрямо новия турнир.

Кои са шестте основни принципа на Европейската Суперлига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички