Нов спорен гол прати Днипро на финал срещу Севиля в Лига Европа


Нов спорен гол прати Днипро на финал срещу Севиля в Лига Европа

1683 0

Севиля - Днипро е финалът в Лига Европа след по-малко от 2 седмици, след като носителите на трофея стигнаха до нова лесна победа над Фиорентина във Флоренция, докато украинският тим шокира Наполи и у дома стигна до 1:0, с което се класира за решаващата среща.

Наполи тотално доминираше в мача и търсеше упорито гола, но на контраатаки гостите бяха много уязвими и след няколко намеси на Андухар, "небесносините" капитулираха в 58'.

Коноплянка напредна по лявото крило, но вместо да нахлуе към наказателното поле, нагласи топката на левия си крак и центрира отлично към Селезньов, който извърши очеизваден фаул срещу Бритос, но голът му с глава беше зачетен - 1:0 за украинците.

Големият герой на домакините обаче беше вратарят Денис Бойко, който със 7 великолепни намеси в този мач, и още една дузина в първия на "Сан Паоло", класира своите напред. Трябва да бъде отчетен обаче и фактът, че и двата гола на Днипро не трябваше да бъдат зачитани.

Това ще е дебютен финал за Днипро, чиито фенове нахлуха на терена веднага след последния съдийски сигнал. Там обаче украинците ще трябва да се изправят срещу последния носител на трофея - Севиля.

"Рохибланкос" стигнаха до нова лесна победа срещу Фиорентина, след като на "Артемио Франки" стигнаха до 2:0 срещу "виолетовите".

Карлос Бака откри резултата за Севиля в 21-та минута след центриране от фал, а четири минути по-късно, Карисо вкара ново попадение, с което оформи крайния резултат и класира андалусците за четвърти път на финал в Лига Европа. В предишните три пъти, в които отборът стига до финал, триумфира и с трофея.

26 минути преди края Иличич пропусна да отбележи от дузпа, а с това Фиорентина падна с общ резултат 0:5 от "рохибланкос", които за първи път печелят като гост срещу италиански тим.

Финалът в турнира е на 27-и май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички