Наполи надигра Днипро, но гол от засада реши изхода на мача (ВИДЕО)


Наполи надигра Днипро, но гол от засада реши изхода на мача (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

2349 0

Наполи и Днипро не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в първата среща от полуфиналите в Лига Европа, изиграна тази вечер в Неапол.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но не отправиха нито един точен удар към вратата на Днипро. Резултатът беше открит в 50-тата минута, когато Давид Лопес бе точен за своя тим. Това бе гол номер 200 за Наполи под ръководството на Рафаел Бенитес.

Гостите рядко стигаха до голови положения, но в 81-та минута изравниха чрез попадение на резервата Селезньов. Той обаче бе в положение на засада, която не беше забелязана от страничния рефер. До края двата тима не отбелязаха нов гол и резултатът се запази.

Това е първият случай в историята на Днипро, при който отборът не губи при гостуване в Италия. Украинският тим има предимство преди предстоящия реванш заради гола, който отбеляза на чужд терен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Днипро бе поставен под напрежение още от самото начало на срещата. Във втората минута гостите получиха право да изпълнят ъглов удар, но Федорчук с лекота се справи и изчисти топката. Натискът на Наполи продължи, а в петата минута на мача домакините опитаха отново да отбележат, но бе отсъдена засада на Кайехон. Малко след това футболистът отправи нов изстрел към вратата на гостите, но защитник на Днипро блокира удара му.

В деветата минута Никола Калинич стреля към вратата на Наполи, но домакините се справиха без особени проблеми. Веднага след това действията отново се пренесоха в половината на гостите. Лоренцо Инсине отправи далечен удар към вратата на Днипро и беше много близо до откриването на резултата, но топката срещна гредата.

В 15-тата минута бе отсъдено нарушение в полза на Наполи, извършено от Руслан Ротан, но съдията прецени да не показва жълт картон на футболиста. При изпълнението на статичното положение Жоржиньо центрира в наказателното поле, но Дъглас изчисти с глава. В 19-тата минута бе отсъден пряк свободен удар в полза на Днипро, след като Бритос извърши нарушение срещу футболист на противника. Ударът обаче попадна в ръцете на вратаря Андухар.

В 22-та минута Наполи имаше нова възможност да отбележи гол. Инсине получи остър пас в наказателното поле от Игуаин, но топката отново мина встрани от вратата. Последва изстрел от далечна дистанция към вратата на Наполи, но Андухар се намеси. В 24-тата минута бе отсъден и първият жълт картон в срещата. Той бе за Канкава за опасна игра срещу Жоржиньо.

Натискът на домакините продължи и в следващите минути, но не можеха да пробият здравата защита на Днипро. В 27-та минута бе отсъдено нарушение в полза на Наполи. Инсине центрира в наказателното поле, но Денис Бойко без проблеми улови топката.

Отборът на Рафаел Бенитес владееше повече топката, но можа да отправи точен удар към вратата на Днипро. В 34-тата минута бе отсъдено нарушение срещу на Албиол срещу Калинич. Украинският тим задържа топката, а малко след това Ротан центрира от корнер, Калинич отправи удар с глава, който обаче не намери целта. Гостите продължиха да имат контрол върху топката, но така и не успяха да създадат голово положение.

В последните минути на първото полувреме натискът на Наполи отново се засили. Домакините пропуснаха няколко добри голови положения, като така и не успяваха да пробият здравата отбрана на Днипро. В добавената 1 минута на първото полувреме гостите също имаха възможност да отбележат. Ротан центрира, но топката отиде в ръцете на Андухар и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха второто полувреме със същите състави, както и в началото на мача. В 50-тата минута най-после Наполи поведе в резултата. Давид Лопес бе точен с глава за домакините след центриране от ъглов удар и грешка в отбраната на Днипро.

Три минути по-късно голмайсторът беше близо до отбелязването на втори гол, но стреля встрани от целта. В 55-тата минута Хамшик подаде страхотен пас към Игуаин, но вратарят на гостите спаси отбора си от ново попадение. Малко след това бе извършена и първата смяна в двубоя. Бруно Гама от Днипро влезе в игра на мястото на Валерий Лухкевич.

В 65-тата минута пред Наполи се откри поредната добра голова възможност. Хамшик центрира към Игуаин, той върна към Кайехон, който обаче пропусна вратата. В 69-тата минута Мирон Маркевич направи втората си смяна. Яба Канкава напусна игра, а на негово място влезе Роман Безус. Рафаел Бенитес пък извади от тима голмайсторa Давид Лопес и пусна в игра Валтер Гаргано.

В 73-тата минута Бойко спаси нов удар на Хамшик, а защитник на гостите не изчисти добре и рискуваше да си вкара автогол. Около четвърт час преди края на мача Хосе Мария Кайехон бе сменен от Маноло Габиадини.

В 81-тата минута Днипро изравни резултата при едно от малкото си положения пред вратата на Андухар. Йевген Селезньов бе точен за своя тим малко след като влезе в игра, но при голът имаше засада, която не бе забелязана от страничния рефер.

След попадението Наполи не спря да търси нов гол, за да излезе отново напред в резултата. Това обаче не стана и срещата завърши при резултат 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Наполи: Андухар, Маджо, Албиол, Бритос, Гулам, Жоргиньо, Лопес (70-Гаргано), Кайехон (77-Габиадини), Хамшик, Инсине (82- Мартенс), Игуаин

Треньор: Рафаел Бенитес

Днипро: Бойко, Федецкий, Дъглас, Чебериачко, Матос, Канкава (69-Безус), Федорчук, Лухкевич (57-Гама), Ротан, Коноплянка, Калинич (79-Селезньов)

Треньор: Мирон Маркевич

Съдия: Свейн Одвар Моен (Норвегия)

Стадион: „Сан Паоло“, Неапол

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Наполи е определян като фаворит преди сблъсъка тази вечер. Италианците се класираха за полуфиналите в Лига Европа, след като отстраниха германския Волфсбург с общ резултат 6:3. Преди това те се справиха и с руския Динамо Москва.

За мнозина самото класиране на Днипро в тази фаза на турнира е изненада. Тимът от Днепропетровск стигна по-трудно до тук от своя съперник. В осминафиналите Днипро отстрани Аякс. Двата тима завършиха при общ резултат 2:2, но заради правилото за гол на чужд терен, украинският тим продължи напред. На четвъртфинал отборът на Мирон Маркевич се наложи над Брюж, след като спечели с едната среща с 1:0, а в другия двубой записа нулево равенство.

От четирите отбора, стигнали до полуфиналите, украинците са определяни като тотален аутсайдер. Отборът е записал само една победа като гост в последните си осем мача. Днипро има и кадрови проблеми преди полуфинала тази вечер. Двама от ключовите футболисти за тима Роман Зозуля и Ондрей Мазух са с контузии и ще пропуснат двубоя.

Букмейкърите също дават голямо предимство на Наполи. Тимът няма загуба у дома в последните си 12 срещи в европейските турнири. Ето защо играчите на Рафаел Бенитес не само ще търсят победата, но ще се опитат да си спечелят комфортен аванс преди предстоящия реванш в Днепропетровск след седмица.

Наполи има още един стимул да отстрани своя съперник и да се бори за първото място в Лига Европа. За момента отборът се намира на четвъртата позиция в италианската Серия „А“, което не дава право на участие в Шампионската лига. Наполи много трудно ще се изкачи на по-предна позиция в оставащите кръгове до края, но ако успее да вдигне трофея в Лига Европа, ще спечели мечтаната квота за най-силния европейски клубен турнир през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички