Нов обрат и дългоочакван дебют: Реал Мадрид грабна трудни 3 точки и е на върха в Ла Лига (ВИДЕО)


Нов обрат и дългоочакван дебют: Реал Мадрид грабна трудни 3 точки и е на върха в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3554 0

Реал Мадрид спечели трудното гостуване Лас Палмас с 1:2 в двубой от 22-ия кръг на Ла Лига. "Белия балет" се изкачи на първо място  шампионата с 54 точки, две повече от Жирона. Каталунският тим играе в неделя срещу Селта Виго като гост, а мадридчани са с мач по-малко.

Отборът на Карло Анчелоти отново стигна до успеха след обрат, както бе и срещу Алмерия, като и трите попадения паднаха през втората част. В 53' Хавиер Муньос откри за "жълтите" след вдъхновен старт на второто полувреме. В 65' Винисиус възстанови равенството, а в 84' Орелиен Чуамени вкара само 4 минути, след като влезе от скамейката. Освен това днес празнува и рожден ден.

Любопитното е, че само с резултатите от първите части на мачовете Реал Мадрид щеше да добави 32 точки и да бъде шести в класирането. Дългоочаквания си дебют в Ла Лига направа турският национал Арда Гюлер, който влезе в 81'. Младокът страдаше от няколко контузии, след като бе привлечен миналото лято и това възпрепятстваше неговите изяви.

В последните 15 мача в шампионата Реал има 12 победи и 3 равенства в битката за върха. В следващия кръг отново предстои гостуване на Хетафе на 1 февруари. Лас Палмас ще пътува за мач с Гранада на 3 февруари.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините можеха да шокират Реал още с една от първите си атаки.В 3' след центриране отдясно защитата на мадридчани не се справи на ниво, като топката отиде в Молейро. Той стреля технично, но Рюдигер изби с глава, а след това излезе и в корнер. При него Хадади стреля с глава, но неточно.

Възпитаниците на Карло Анчелоти бързо отговориха чрез удар на Родриго, но стражът на домакините спаси. Бразилецът бе останал сам в атака, но успя да преодолее Вайес, като имаше и съмнения за засада. Последва спречкване между двамата, което завърши с жълт картон за Родриго.

В 14' Рюдигер засече с глава от фал, но много неточно и топката мина покрай вратата. 4 след това Тони Кроос изпълни още едно статично положение, но право в ръцете на стража.

След половин час игра домакините имаха претенции за дузпа. Кардона падна в наказателното поле след съприкосновение със Себайос. Останаха огромни съмнения, че играчът на Лас Палмас играе първи с топката, но дори не се стигна до намесата на ВАР. Малко след това именно Кардона стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

До края на полувремето нямаше повече опасности, като домакините така и не съумяха да отправят точен удар към Лунин. Любопитното е, че само с резултатите от първите части на мачовете Реал Мадрид щеше да добави 32 точки и да бъде шести в класирането.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха много вдъхновено втората част, като бързо създадоха няколко опасности пред Лунин. В 47' Мнир Ел Хадади овладя връщане в наказателното поле и стреля, но стражът на мадридчани спря топката пред голлинията.

В 53' обаче Лунин нямаше шанс. Рамирес догони една топка и върна към Муньос, който разсече защитата на гостите и вкара за 1:0. 4 минути след това гол на Дани Карвахал не бе зачетен заради засада.

Анчелоти предприе действия и замени Браим Диас и Дани Себайос, пускайки на тяхно място Хоселу и Валверде. Мадридчани станах по-активни в атака, като Винисиус изпусна добра възможност от наказателното поле. В 65' обаче се откри нов шанс пред бразилеца, който не изпусна. Камавинга го изведе с пас в наказателното поле и с хладнокръвно изравни резултата. 

 

След изравнителното попадение мадридчани продължиха да са по-активни, а Анчелоти направи нови смени. В игра влезе Арда Гюлер, който прави дебют в Ла Лига, а Камавинга бе заменен от Орелиен Чуамени. 4 минути след влизането си Чуамени се превърна в герой, като скочи най-високо, за да засече перфектен корнер от Тони Кроос за 1:2.

Последните минути от двубоя просто се доиграваха, като нямаше много опасности, а Винисиус бе заменен от Ферлан Менди.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лас Палмас: Вайес, Марвин, Суарес, Мармол, Кардона, Мунир Ел Хадади, Муньос, Пероне, Кириан Родригес,  Молейро, Рамирес,

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Начо, Рюдигер, Фран Гарсия, Камавинга, Кроос, Себайос, Диас, Родриго, Винисиус

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Мадрид ще бъде без една от големите си звезди - Джуд Белингам, който видя петия си жълт картон за сезона в последния домакински мач срещу Алмерия. Отборът на Карло Анчелоти обаче имаше цяла седмица да се подготви за срещата, така че трябва да е достатъчно отпочинал.

"Белия балет" има добри показатели срещу Лас Палмас, като спечели осем от последните 11 мача, изиграни между двата отбора - за съпоставка със сам една победа на Лас Палмас. "Жълтите" нямат победа в последните си осем мача срещу Реал Мадрид в Ла Лига и загуби всеки от последните си три подобни мача в състезанието, без да отбележи нито един гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички