Нов мач на Барселона и нови скандирания "Меси, Меси" огласиха "Камп Ноу" (ВИДЕО)


Нов мач на Барселона и нови скандирания "Меси, Меси" огласиха "Камп Ноу" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4608 0

Феновете на Барселона за пореден път демонстриха своята лоялност към Лионел Меси и желанието си да се завърне в клуба. В двубоя срещу Жирона 10-ата минута отново бе белязана със скандирания "Меси, Меси", като призив да се бъде върнат на "Камп Ноу".

Същото се случи и преди седмица, когато Барселона отпадна от Реал Мадрид за Купата, след загуба с 0:4 у дома и общ резултат 1:4. В последните месеци слуховете около Меси се засилиха, след като все още не е подновил договора си с ПСЖ. Той е до юни месец, а шансовете това да се случи драстично намаляха.

Планът на Барселона и стъпките, които ще предприеме

Планът включва намаляване на заплатите в някои случаи и, очевидно, приходи от продажби на някои играчи. Освен това Барса ще намали разходите и в други сфери, за да се доближи до цифрата, наложена им от Ла Лига за възнаграждения. Съкращенията може да отнемат повече време от това лято и ще включват постигане на цяла поредица от финансови цели. Ако Ла Лига даде зелена светлина - вече има прецеденти с други клубове - Барса може да бъде в позиция да подпише с аржнтинеца, стига да изпълни изцяло изискванията.

И оттам нататък ще трябва да избере добре целите, които да включи, за да не надхвърли отново тази сметка за заплати. Новият договор на Меси би бил една от ключовите точки в тези преговори. С одобрението на Ла Лига, Барса вече ще е в състояние да преговаря открито с обкръжението на Меси. Преди да предприеме офанзива обаче, ще изчака раздялата между Меси и ПСЖ да бъде финализирана.  Междувременно във Франция не спират атаките по Меси и представянето му в ПСж, като дори определиха, че "прилича на дух".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички