Невероятната история зад най-добрия мач на Роналдиньо, когато "Бернабеу" го аплодира


Невероятната история зад най-добрия мач на Роналдиньо, когато "Бернабеу" го аплодира

5416 0

Прелюбопитна история за бившата суперзвезда на Барселона публикува сайтът Sports.ru. За нея се твърди, че Андрес Иниеста я е разказал на бившия си треньор Тито Виланова, а покойният вече специалист я е споделил в свой документален филм.

Не е ясно дали историята отговаря на истината, но понеже е доста вдъхновяваща, решихме да я публикуваме.

Няколко дни преди Ел Класико Иниеста разказва, че Роналдиньо му се е обадил посред нощ и му казал:

"Андрес, зная, че е вече 3 часът сутринта, но трябва да ти кажа нещо. През юли трябва да напусна Барселона и да премина в Реал. Те ми предложиха огромна сума и не мога да им откажа. Ти си още млад, надявам се да ме разбереш. Но те моля, не казвай на никого за това, доверявам ти се повече от на всеки друг, не ме разочаровай. Лека нощ, Андрес".

"Аз не успях нищо да кажа. На следващия ден в тренировъчната база висеше някаква енергична аура. Всички се държаха необичайно и всички прегръщаха Роналдиньо, пожелавайки му късмет. Ден по-късно имахме Ел Класико. Вече бяхме в съблекалнята на "Сантяго Бернабеу", когато Рони започна да говори"„ спомня си Иниеста.

"Момчета, днес имаме много важен мач. Те са много силни. Но през последните дни аз разбрах, че ние също сме едно силно семейство. Звъннах на всеки от вас и му казах, че през юли ще премина в Реал Мадрид. И никой от вас не каза и дума на другите за това. Аз ще остана в Барса дълги години. А сега давайте да излезем на терена и да им дадем урок!"

Същата вечер Роналдиньо изигра може би най-добрия мач в кариерата си. Именно в този ден феновете на Реал го аплодираха след края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички