Поне двама аржентинци са по-добри от Меси, смята легенда


Поне двама аржентинци са по-добри от Меси, смята легенда

5488 0

Поне двама аржентински футболисти в исторически план са по-добри от Лионел Меси, смята легендарния италиански треньор Ариго Саки. Според него изобщо в историята на футбола никой не може да се сравнява с Диего Марадона и Алфредо ди Стефано.

Последният е роден в Аржентина, но има колумбийски и испански паспорт, като е легенда на Реал Мадрид и имемно в испанската столица почина на 7 юли 2014 година.

Според Саки, Меси няма характера и лидерските качества на Марадона, но го защити от скорошните критики след загубата на финала на Копа Америка 2016.

"Никой не може да се сравнява с Марадона, който можеше да играе във всяко първенство и да е успешен. Той и Ди Стефано са най-великите в историята. Меси обаче не е виновен за липсата на успехи с националния отбор.

Ако Аржентина имаха треньор, който имаше някаква представа за игровия план на отбора, щеше да е друго. Никой тим никога не може да разчита само на един човек за титли.

Казвал съм го много пъти и на Силвио Берлускони - като във филмите е. Дори да си Робърт де Ниро, няма да направиш един филм хубав, ако сценарият не е добър", метафорично се изказа Саки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички