Неприятна новина за Барселона: Оперират коляното на Луис Суарес


Неприятна новина за Барселона: Оперират коляното на Луис Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

1726 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес ще се наложи да претърпи операция през ноември, информира каталунският вестник "Sport". Това е наложено от хроничен проблем, с който уругваецът е играл през последните няколко месеца.

Ръководството на тима и нападателят са се разбрали, че началото на следващия месец е най-подходящото време той да бъде опериран от синовиална киста в дясното коляно. Суарес отказваше да се подложи на хирургическа интервенция, но явно болката се е усилила. Двете страни неслучайно са избрали ноември, защото именно тогава той ще пропусне най-малко мачове за "блауграна".

През следващия месец ще има нова пауза за мачове на националните отбори и, тъй като Уругвай вече се класира на Мондиал 2018, Суарес няма да е необходим. Така той ще пропусне 2-3 мача на Барселона, докато трае възстановителният период. Очаква се той да е между 3 и 4 седмици.

В началото на сезона бившият играч на Ливърпул пропусна месец заради контузия в коляното, получена срещу Реал Мадрид. Тогава Ернесто Валверде обаче го остави на терена във вече решен двубой, вместо да го предпази. Възможно е това да е моментът, в който травмата е станала по-сериозна. Освен това от началото на сезона Суарес не е в добрата форма, която показа през последните два сезона, което може да се дължи именно на проблемите в коляното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички