Неймар затвори напълно вратата за завръщане в Барселона


Неймар затвори напълно вратата за завръщане в Барселона
Снимка: Instagram

2588 0

Мечтата за част от феновете да видят Неймар отново с фланелката на Барселона е почти окончателно приключила, тъй като бразилският нападател ясно е дал на Пари Сен Жермен, че би искал да поднови договора си.

Неймар разбира, че за него е почти невъзможно да се върне на "Камп Ноу", откъдето си тръгна през 2017 г., поради настоящото финансово състояние, в което се намира Барселона. 28-годишният младеж е щастлив във френската столица и е изразил това пред ПСЖ, въпреки че той също така е информирал спортния директор на клуба Леонардо, че би искал да поднови договора си, според Footmercato.

Вече е ясно, че ПСЖ обаче няма да даде приоритет на даването на нова сделка на Неймар, тъй като те са фокусирани единствено върху насърчаването на Килиан Мбапе да удължи престоя си в клуба. Настоящият договор на френския нападател приключва през 2022 г. и клубове като Реал Мадрид, Ливърпул, Ювентус и дори Барселона го имат в списъка си с желания. Това не притеснява Неймар, който не е отворен към идеята да намали заплатата си. С други думи, той не възнамерява да се откаже от заплатата си от 30 милиона евро нето годишно.

Подобно на Мбапе, договорът на бразилския национал изтича през юни 2022 г., така че ако той не постигне споразумение за нова сделка, той ще бъде свободен да започне преговори за свободно преминаване в клубове през януари същата година. Неймар е ключов играч в проекта на ПСЖ, въпреки че в момента е контузен и ще липсва за отбора на Томас Тухел в предстоящите им мачове в Лига 1 и Шампионска лига. Откакто премина в ПСЖ през 2017 г., Неймар изигра общо 91 мача, като за това време вкара 72 гола и осигури 45 асистенции. А ето до кога Неймар ще отсъства заради поредната си травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички