Тухел не е доволен от програмата на ПСЖ: Ще убием играчите


Тухел не е доволен от програмата на ПСЖ: Ще убием играчите
Снимка: Getty Images/Guliver

1108 0

Наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел коментира графика с мачове на отбора, като предупреди, че той ще засегне сериозно здравето на играчите. Грандът от Лига 1 трябва да гостува в Нант в събота, което ще бъде петият им мач от 16 дни.

След това ПСЖ ще се изправи срещу РБ Лайпциг и Рен преди международната почивка, а играчите им ще се завърнат за 10 мача между 20 ноември и края на годината.

"Ще убием играчите, това винаги съм казвал, защото има важна връзка между подготовката, представянето и почивката. Във футбола винаги се отнася за най-големите играчи, защото те винаги ще играят за страната си. Играят по време на почивката, пътуват и това е твърде много според мен. Те нямат фаза на възстановяване, която да им позволи да се върнат и подготвителна фаза. Това не е тайна, случва се в спорта. Подготовката влияе върху контузиите и представянето. Без подготовка играчите са по-крехки и трудни за управление. Това не е оправдание, това е истината. Ще търсим решения и се надявам да намерим някои". А ето до кога Неймар ще отсъства заради поредната си травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички