Неймар остава на заден план за Барселона заради двама играчи


Неймар остава на заден план за Барселона заради двама играчи
Снимка: Instagram

1389 0

Целите на Барселона за предстоящия трансферен прозорец включват Неймар, който в момента е с ПСЖ, но той не е приоритет за директорите на клуба. Основните мишени са Лаутаро Мартинес и Миралем Пянич и изглежда малко вероятно да има достатъчно пари за подписване на тримата играчи.

Бразилецът е редовен прицел за клуба откакто напусна през август 2017 г. и спекулациите все още не са затихнали. Неймар се радва на голяма популярност в съблекалнята, но дори и това може да не му е от помощ. Според Marca операцията по привличането на звездата на ПСЖ изглежда много трудна за осъществяване, но все пак не трябва да се изключва.

Основните цели, по които работи Барселона са Лаутаро Мартинес и Миралем Пянич. И двамата са от известно време в трансферния списък на каталунците, но халфът на Ювентус е привлякъл интереса от доста по-дълго време. Това ще е четвъртият път, в който от Барселона ще опитат да подпишат с Пянич, като и двете страни се надяват това да е за последно. Испанският тим направи първата си крачка за него през 2016 година, когато можеше да се събере с бившия си наставник от Рома Луис Енрике.

Ювентус обаче бе доста по-убедителен и успя да го привлече за 32 млн. евро. В края на сезон 2016/17 Енрике напусна "Камп Ноу", но името на Пянич не бе забравено от клуба. През лятото на 2017 година от Барса имаха да харчат пари след продажбата на Неймар в ПСЖ, но въпреки желанието на Пянич до трансфер не се стигна отново.

През 2018 година след отказа на Антоан Гризман Барса отново опита да подсили халфовата си линия, но отново без успех. Никога преди разговорите между двете страни не са били толкова интензивни, както сега. Ювентус вече обсъжда с Барселона и до размяната на кои играчи може да се стигне. Италианският тим иска Артур Мело, но той пък не иска да напуска каталунците. Ако се бе съгласил, то и договорката за Пянич щеше да е вече факт.

А каква е причината Маурисио Почетино да откаже на Барселона и защо никога няма да отиде на "Камп Ноу" - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички