Неймар няма да лежи в затвора дори и да бъде осъден, ето причините


Неймар няма да лежи в затвора дори и да бъде осъден, ето причините

1790 0

Звездата на Барселона Неймър няма да лежи в затвора, дори и да бъде признат за виновен от съда. Както стана ясно днес, прокурорът Хосе Пералс поиска затвор за две години за бразилеца заради корупция.

Според законите на Испания обаче, дори да бъде признат за виновен, нападателят няма да прекара и минута зад решетките. Причините за това са две.

Първата е чистото му съдебно минало, а втората е законодателството в Испания. Според закона, ако исканата присъда е до 24 месеца включително, тя може да бъде заменена с мярка за неотклонение- пробация.

Именно от тази вратичка в закона се очаква да се възползва и Неймар, за да не се озове зад решетките. По подобен начин избегна затвора и друга звезда на каталунците, а именно Лионел Меси през лятото.

Тогава той беше осъден на 21 месеца затвор за укриване на данъци, но вместо това тя безпроблемно беше заменена с пробация.

Подобно беше положението и с аржентинския национал Хавиер Масчерано. На 8 декември 2015 той също беше осъден на една година затвор, заради данъчни измами, но ситуацията се разви по сходен начин, като тогава асът на каталунците плати тлоба в размер на 1.3 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички