Не Шампионска лига е била целта пред Барселона, а Лапорта направил знаково сравнение


Не Шампионска лига е била целта пред Барселона, а Лапорта направил знаково сравнение
Снимка: Getty Images

1800 0

Барселона успя да се върне към трофеите този сезон, вдигайки Ла Лига и Суперкупата на Испания. Въпреки това "блаугранас" все още има какво да направи, а именно крачка напред в Шампионска лига.

Целта пред Барселона

Наставникът на каталунците Шави Ернандес обясни предстоящите стъпки за отбора и призна следващата цел, която президентът Жоан Лапорта изисква.  Шави посочи, че Барса е изпълнила целта си, тъй като "Ла Лига беше основната цел на сезона, не защото бяхме елиминирани от Шампионска лига, а защото вече бяхме обсъдили с президента, че основната цел на този сезон е да спечелим Ла Лига". 

Сравнението на Лапорта

Освен това треньорът на каталунците призна любопитното сравнение на времето му начело, направено от Лапорта. "Президентът го сравнява много със сезона на Рийкард. В първия сезон на Рийкард не спечелихме нищо, бяхме втори, но имахме втората половина на сезона, когато започна да ни се изясняват нещата. Следващия сезон спечелихме Ла Лига, както направихме сега. И следващият сезон е, когато спечелим Ла Лига и имаме щастието да спечелим Шампионска лига".

Той допълни, че "спечелването на Шампионска лига със сигурност е това, което ще се изисква от нас този сезон или поне да се състезаваме за спечелването ѝ. Целта на клуба е да се състезава за спечелването на Шампионска лига".

Именно заради това от клуба вече се готвят да се подсилят на няколко позиции, а силно желан е шампионът с Манчестър Сити Илкай Гюндоган. Проблем обаче може да се окаже изкушаваща оферта към него от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички