Не само магията от Лука Модрич, но и геният на Карло Анчелоти извиси Реал Мадрид срещу Севиля (ВИДЕО)


Не само магията от Лука Модрич, но и геният на Карло Анчелоти извиси Реал Мадрид срещу Севиля  (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1379 0

Барселона успя за кратко да постави под леко напрежение Реал Мадрид. Каталунците победиха с лекота Хетафе с 4:0 ден преди сблъсъка на "белия балет" срещу Севиля. И въпреки че преднината на мадридчани е доста внушителна, то всяка загуба на точки може да се окаже фатална в битката за Ла Лига.

За радост на Карло Анчелоти и възпитаниците му - това не се случи, а преднината от 8 точки на върха се запази. А затова ключова роля имаше именно италианският специалист. Мачът се усложняваше с всяка минута и тогава Анчелоти излезе на сцената, за да направи удар, с който Реал Мадрид си осигури трите точки.

Още: Контузен съдия се оказа на кадем за Реал Мадрид, "кралете" изтръгнаха победата срещу Севиля (ВИДЕО)

Анчелоти отново демонстрира гения си

Треньорът направи офанзивно тактическо решение, което беше колкото майсторско, толкова и решаващо. Той избра Модрич да даде тласък на играта. И го направи, без да извади нито един от играчите от атакуващия фронт. Нито някой от халфовете им. Това, което той направи, беше да извади Начо и да заложи на Чуамени като фалшив централен защитник, за да намери място за Модрич, без да отслабва отбора, когато става дума за атака.

Лука Модрич показа, че годините са просто цифра за него

По този начин беше измислен нов тактически ход, с който Мадрид потопи Севиля. Ход, в който Модрич беше главният герой. Хърватският магьосник имаше голямо влияние върху играта от момента, в който влезе на терена. Толкова много, че той вкара страхотен гол, с който Мадрид пречупи коравия си съперни. Мадрид наклони везните в своя полза и Анчелоти до голяма степен беше главният "виновник".

Модрич вкара страхотен гол, който беше толкова важен за Мадрид, колкото и за него. Оставен на заден план през последните месеци, хърватинът изживя своя миг на слава. Той го направи с гол, който напомняше този, който вкара на "Олд Трафорд" в Шампионска лига преди почти 11 години. А Карло Анчелоти похвали Реал Мадрид след 1:0 срещу Севиля и се изказа ласкаво за Лука Модрич

Още:  С един ход поднови слуховете: Мбапе последва гореща испанска певица, която се готви за концерт на "Бернабеу" (ВИДЕО)

Реал Мадрид - Севиля по ТВ: Къде да гледаме завръщането на Рамос на "Сантяго Бернабеу"?

Серхио Рамос захапа Реал преди утрешния сблъсък

Звезда на Интер може да наследи легендата Лука Модрич в Реал Мадрид

Килиан Мбапе ще прибере 8-цифрена сума, ако спечели "Златната топка" с екипа на Реал Мадрид

Пусната е жалба! Обичайната практика на Реал да "натиска" съдиите вбеси Севиля

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички