Контузен съдия се оказа на кадем за Реал Мадрид, "кралете" изтръгнаха победата срещу Севиля (ВИДЕО)


Контузен съдия се оказа на кадем за Реал Мадрид, "кралете" изтръгнаха победата срещу Севиля (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5671 0

Реал Мадрид успя да счупи каръка наречен "Серхио Рамос" и стигна до трудна победа с 1:0 над Севиля. Досега "белия балет" нямаше успех срещу андалусийците, когато Рамос бе в техните редици - една загуба и две равенства. Мачът ще бъде запомнен най-вече с рядко срещаната съдийска контузия на главния рефер Диас де Мера, което наложи и неговата смяна в средата на втората част.

Севиля можеше да поведе още в 8-та минута – Исак Ромеро бе изведен по левия фланг, пусна страхотно центриране по земя към Ен Несири, но мароканецът отправи нескопосан удар и прати топката много встрани. В 11-та минута Реал поведе след удар на Лукас Васкес, но след преразглеждане на ВАР ясно се видя, че по-рано в атаката Начо прави фал срещу Ен Несири и попадението бе отменен. До края на полувремето нямаше критични моменти и двата тима се оттеглиха при 0:0.

Втората част започна с мощен натиск на Реал. Първо Валверде уцели страничната греда, а след това Родриго и Винисиус Жуниор пропуснаха от добри позиции.

Още: Серхио Рамос захапа Реал преди утрешния сблъсък

Между 61-та и 65-та минути станахме свидетели на нещо куриозно. Главният съдия Диас де Мера се контузи и се наложи да бъде заменен от четвъртия рефер Карлос Фернандес. И въпреки, че темпото поспадна след тази случка на младия съдия му се наложи да посочва към центъра. В 82-та минута Лука Модрич овладя избита топка от защитата на Севиля и със страхотен удар препарира Ориен Ниланд за 1:0.

По този начин Реал дръпна с 8 точки пред втория Барселона и 9 пред третия Жирона, но възпитаниците на Мичел са с мач по-малко. Довбик, Савио и компания приемат утре Райо Валекано.

Още: Килиан Мбапе ще прибере 8-цифрена сума, ако спечели "Златната топка" с екипа на Реал Мадрид

Съдията Диас де Мера бе сменен принудително през втората част

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Мачът започна, а още един факт прави впечатление. Капитанът на Севиля Серхио Рамос направи страхотна кариера в Реал, но именно срещу "кралете" е най-дългата му серия от мачове без загуба като играч на андалусийци, що се отнася до един съперник - цели три, в това число и равенството 1:1 на "Санчес Писхуан" през първия полусезон.

8' - Първо чисто положение в мача! Исак Ромеро получи пас на левия фланг и пусна перфектно към Ен Несири, но той отправи много неточен удар с десния крак.

11' - ОТМЕНЕН ГОЛ ЗА РЕАЛ! Лукас Васкес получи отлично подаване отляво и с премерен удар покрай Ниланд откри резултата. След това обаче ясно се видя, че Начо прави нарушение срещу Ен Несири и голът бе отменен след преглеждане на ВАР.

12-30' - Страстите се успокоиха, липсват опасни ситуации пред двете врати

39' - Чуамени стреля опасно, но топката рикошира и се оплете във външата страна на мрежата. Не последва нищо от корнера след това.

45+2'- Снаряд на Валверде от далечно разстояние, но Нилад се намеси блестящо

ПОЛУВРЕМЕ - Реал е по-активният отбор, но опасните ситуации пред вратата на Севиля липсват. Андалусийци се защитават отлично.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

49' - ГРЕДА ЗА РЕАЛ! Валверде бе на добра позиция, но нанесе нескопосан удар - топката се отби в двата му крака и нацели страничната греда

52' - Добро положение за Севиля. Окампос подаде с ефектен външен удар към Ромеро, но ударът му рикошира от защитник на Реал и излезе в корнер.

53' - Родриго Гоеш проби отлично, но изстрелът му от границата на наказателното мина покрай сглобката на вратата. Малко след това Винисиус нанесе точен удар, но Ниланд спаси блестящо.

61-63' - Ставаме свидетели на истински куриоз! Главният рефер Диас де Мера се контузи и се наложи да бъде сменен от четвъртия рефер Карлос Фернандес!

65-75' - Реал загуби устрем след принудителното спиране на играта и натискът им се отслаби.

82' - ГОЛ ЗА РЕАЛ! "Белия балет" най-сетне проби бетона пред Ниланд. Модрич овладя една избита топка и от границата на наказателното отправи неспасяем удар. 1:0!

КРАЙ НА МАЧА! Ценна победа за Реал Мадрид!

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Лунин, Васкес, Рюдигер, Начо, Менди, Чуамени, Кроос, Валверде, Диас, Винисиус, Родриго

Севиля: Ниланд, Баде, Навас, Рамос, Салас, Сумаре, Соу, Торес, Ромеро, Окампос, Ен Несири

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Севиля е без победа в това съперничество вече десет поредни мача - всички те от Ла Лига. В тях Реал Мадрид е стигал до победата в цели осем случая. Любопитното обаче е, че в седем от въпросните десет срещи е имало гол/гол.

Освен проблемите с контузени, към които се присъедини и Хоселу, Дани Карвахал и Едуардо Камавинга също ще пропуснат срещата. Испанецът заради червения си картон срещу Райо, а французинът - заради натрупани жълти картони.

В класирането Реал мадрид е лидер с 62 точки - пет повече от Барселона (който е с мач повече) и шест аванс пред Жирона, който е в серия от три поредни мача без победа (две загуби и едно равенство) в шампионата. Севиля пък е 15-и с 24 пункта - шест повече от 18-ия Кадис.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички