Не само "Ел Класико", всички мачове докрая са важни, убеден е Солари


Не само "Ел Класико", всички мачове докрая са важни, убеден е Солари
Снимка: Guliver/GettyImages

1174 0

Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари вярва, че неговият отбор е готово за второто "Ел Класико" през тази седмица. В събота двата отбора се изправят един срещу друг на "Сантяго Бернабеу" в двубой от Ла лига, само три дни, след като Барселона победи с 3:0 големия си съперник за Купата.

"Изправени сме пред поредното Ел Класико. Искаме да победим. Ще се изправим пред Ел Класико с целия ентусиазъм и със същия дух, опитвайки се да подобрим нашето представяне. Онзи ден ние положихме всички усилия, за да се класираме за финала за Купата. Сега мислим за мача от Ла Лига. Ние трябва да мислим за следващия мач, отвъд това, че е Ел Класико. Ние искаме да намалим разликата в точките в класирането, играем във всеки един мач със същото желание, независимо дали се изправяме срещу Барселона или друг отбор. Това е реалността. В следващия мач е най-важното да сме изцяло фокусирани“, сподели треньорът на Реал Мадрид.

"Не вкарахме гол в последния мач, но в предишните вкарвахме голове. И аз, и футболистите искаме да вкарваме голове, а в същото време да не допускаме. Друга тема на разговор е, че създадохме толкова много положения онзи ден, а не успяхме да вкараме нито един гол. Предвид резултата е трудно да кажеш, че сме играли добре, но беше така", заяви Солари.

"Положителното е, че всички футболисти са на разположение. Иско бе контузен 18 дни, а само от няколко тренира отново с групата. Смятам, че се чувства добре, а това е хубаво за отбора. Беше хубаво да усетим и видим атмосферата на „Бернабеу“ в началото на мача срещу Барселона. Подкрепата на феновете също е много важна. Те също участват в мача“, допълни наставникът на „кралете“.

"Работата ми като треньор е да работим върху това, което е възможно и необходимо. Знаем какво трябва да подобрим. Трябва да работим с наличните играчи, които са много добри. Календарът ни предлага натоварена програма. Всички мачове са решаващи, от първия до последния", коментира Солари възможността за ротации в състава за Ел Класико.

Как бившият играч и треньор на "белите" Бернд Шустер разкритикува тима - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички