Не е само Рома: Франческо Тоти има и втори любим отбор, на който "винаги се е възхищавал"


Не е само Рома: Франческо Тоти има и втори любим отбор, на който "винаги се е възхищавал"
Снимка: Getty Images/Guliver

2980 0

Бившият италиански играч Франческо Тоти призна, че Реал Мадрид е вторият му отбор след Рома. 46-годишният футболист, чиито игрови дни приключиха през май 2017 г., пожела на Мадрид най-доброто от успеха в предстоящия полуфинал от Шампионска лига срещу Манчестър Сити. Двубой, който той описа като "Финалът в полуфинала".

"Уникална емоция е да бъдеш аплодиран от стадион като "Бернабеу"

Тоти беше близо до преминаване в Реал Мадрид по време на кариерата си, но в крайна сметка остана в Рома и игра само на "Сантяго Бернабеу" като посетител, когато пътищата на двата клуба се пресичаха в Европа. Феновете на Мадрид признаха величието му, като му дадоха овации, когато италианският клуб бе гост през март 2016 г. "Това беше чувство, което ще нося със себе си до края на живота си“, спомня си Тоти по време на краткото си посещение в тренировъчния комплекс на Мадрид.

"Уникална емоция е да бъдеш аплодиран от стадион като "Бернабеу". Беше вълнуващо. Бернабеу е стадион, който вдъхва страст и ви кара да искате да играете. Гостуването като съперник беше стимулиращо", каза той пред клубната телевизия на мадридчани.

Тоти изпита Бернабеу пет пъти като играч, но успя да гледа първия си мач от трибуните едва този уикенд. Той присъства, за да види как отборът на Анчелоти победи Селта с 2:0 от трибуните, което той описа като „чудесно чувство“. Той обясни: "Винаги съм бил съперник на терена. Реал Мадрид е много важен клуб".

Реал Мадрид - вторият отбор на Тоти

Манчестър Сити стои на пътя към място във финала на Шампионска лига, а Реал Мадрид се стреми да защити титлата. "Това е финал, но на полуфинал. Те са два страхотни отбора и два страхотни клуба. Всичко може да се случи. Ще подкрепям Реал Мадрид и се надявам да стигнат до финала", каза той.

"Анчелоти и аз имаме прекрасни отношения. Той е истински, чист човек, който предава положителност. Той ми даде възможност да дойда тук и да видя сам Реал Мадрид и ето ме тук. След Рома, Реал Мадрид е вторият ми отбор и клубът, който винаги съм следвал и на който съм се възхищавал”, каза той. "Имам специална връзка с Модрич. Възхищаваме се един на друг. Имах удоволствието да се запозная лично с него и той е изключителен играч и човек. Той е истински и искрен човек”, завърши той. В края на миналата година Тоти посети и мач във Франция, където за първи път показа любимата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички