Най-големите футболни трансфери, които да очакваме през 2019


Най-големите футболни трансфери, които да очакваме през 2019
Снимка: Getty Images/Gulliver

7568 0

Лятото на 2019-та година може да няма световно първенство или друг голям футболен форум, но това със сигурност не значи, че интригата около европейския футбол ще изчезне. Основните битки ще се водят на трансферните фронтове и сюжетите, които предстои да се разгънат пред нас се очертава да бъдат впечатляващи.

Големите звезди предпочитат големите отбори и това не е изненада за никого. Основната мотивация, освен заплатата, е възможността за спечелване на треофей. В този смисъл, най-активни обикновено са грандовете Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ, както и английските Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпуул. Интересното е, че тези отбори осъществяват и множество касови изходящи трансфери. Ето най-бележитите имета, които потенциално ще сменят футболния си дом през 2019.

Еден Азар

След дългогодишен престой в Челси, Азар даде ясно да се разбере, че желае да продължи кариерното си развитие в Реал Мадрид. За негово щастие, Кралският Клуб също има интререс, защото състоянието на отбора не отговаря на стандартите ма феновете. Очаква се, Челси да поиска поне 110 милиона паунда за бързоногия играч, а това е цена, която може би няма да спре Реал. Все пак, не е чудно ако чуем и други отбори да бъдат замесени в преговори с Азар и щаба му.

Има вариант белгиецът да остане в Челси, но това едва ли ще стане за по-малко от 350 000 паунда заплата на седмица. Такава сума е почти двойна на тази, която Азар получава в момента всеки уикенд.

Неймар

Оставаме на вълна „Реал Мадрид“, защото това е основния претендент за подписа на Неймар. След трансфера на Килиан Мбаппе в ПСЖ, звездата на Неймар като че ли малко поугасна. Поне от гледна точка на PR и реклама, бразилецът вече не е така популярен във Франция и Европа.

Това навежда много хора на мисълта, че престоят на Неймар в Париж върви към края си. Барселона няма как да намери място в претъпкания си със звезди отбор за Неймар, а и май няма много желание. Специалистите са сигурни, че Реал Мадрид би искал да отмъсти на Барселона като привлече бившата тяхна звезда. Много букмейкъри предлагат залози за това къде Неймар ще продължи кариерата си. Опциите пред любителите на залозите са много – всичко се свежда до личния избор.

Собствениците на ПСЖ ще искат да възвърнат инвестицията си в Неймар и няма как да го продадат за по-малко от 200 милиона паунда на Реал. Не би следвало да е учудващо ако Реал Мадрид привлече и Неймар, и Еден Азар през лятото, защото отборът има остра нужда от офанзивен талант.

Гарет Бейл

Така и така говорим за Кралският Клуб – нека да довършим темата за него и потенциалните касови трансфери свързани със столицата на Испания. Това е един потенциален изходящ трансфер с много въпросителни. Съвсем не е ясно къде би отишъл Бейл, защото не се знае кои точно отбори имат интерес към него. Според мнозина връщането на Зинедин Зидан е сигурен знак, че Гарет Бейл ще бъде продаден.

Логично е той да се върне на Острова, но дали в стария си отбор Тотнъм или някой друг отбор, остава да се разбере. Цената му също е спорна, защото крилото вече не е в най-силните си години. Очакват се офети от отбори като Манчестър Сити и дори Байерн Мюнхен.

Калиду Кулибали

Това може би е един от най-исканите централни защитници в Европа. 27-годишният сенегалец ще струва между 90 и 100 милиона на бъдещия си клуб, който и да е той. Основните претенденти са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, но и други английски грандове са замесени в слуховете.

Почти на 100% Кулибали ще напусне Наполи, защото той предлага поне 5-6 години футбол на високо ниво, на когото го купи. Интересното е, че Маурисио Сари, който е бивш треньор на Кулибали също има интерес към играча. Челси по начало има стабилност в средата на защитата, но сенегалският талант не би бил излишен на английския гранд в преследването на титла.

Въпреки значимите имена, които споменахме, няма съмнение, че лято 2019 може би ще ни поднесе и някоя друга изненада. Феновете могат да предвиждат траснферите във футбола и да печелят пари от това. Има много алтернативи за поставяне на залози, като говорим за букмейкърски сайтове. Едно е ясно, драма няма да липсва и нещата винаги ще стават по-интересни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички