Надменен Барселона бе зашеметен от Гранада


Надменен Барселона бе зашеметен от Гранада
Снимка: Gulliver/GettyImages

5373 0

Отборът на Барселона се провали в опита си да спечели визитата на Гранада и каталунският тим направи 1:1 в мач от 20-ия рунд от испанския футболен елит. И макар предварителните очаквания да бяха за сравнително лесен успех за „блаугранас“, то те и поведоха в резултата чрез Люк де Йонг в 57-ата, който елегантно завърши с глава центриране на Дани Алвеш отдясно, за да откри резултата на „Лос Карменес“.

През първата част пък попадение на нидерландския нападател бе отменено заради много тънка засада, която бе проверена чрез ВАР.

Десет минути преди края пък Гави получи втори жълт картон за излишно нарушение срещу Куядо, което даде нужната амбиция на домакините, които изравниха резултата в 89-ата чрез Антонио Пуертас, който със зашеметяващ удар с левия крак пласира топката в горния десен ъгъл на Марк-Андре Тер Стеген.

По този начин Барса не успя да влезе в Топ 4 на Ла Лига и остана шести с 32 точки. Гранада, от своя страна, е 12-и с 24 точки.

Любопитен факт е, че Гранада няма загуба от този си съперник в последните си три срещи помежду им, докато Барса влезе в серия от пет поредни мача без поражение, но със сигурност този хикс оставя горчив вкус при Шави и компания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Напълно по предварителните очаквания отборът гост започна с по-траен контрол на топката, но до големи опасности пред вратата на Максимилиано трудно се стигаше.

След само осем минути игра Гави центрира превъзходно топката за Люк де Йонг, който я прати във вратата на Гранада. След намесата на видеосистемата обаче се видя, че в изграждането на нападението на „лос кулес“ именно асистиращият е бил в положение на засада, която бе много тънка.

360 секунди по-късно Тер-Стеген допусна досадна грешка при подаване, а топката попадна у Луис Суарес, но ударът на нападателя на Гранада бе блокиран. В 24-ата пък Мачис отправи силен удар от средна дистанция, но неточен посока вратата на гостите. Две след това Гранада организира страхотно нападение, а нов удар на Мачис бе отразен от Тер-Стеген.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Причудливо бе, че второто полувреме стартира с добри възможности за домакините, но Мачис и Кини не успяха да затруднят Тер-Стеген. В 48-ата пък Усман Дембеле опита удар от средна дистанция, но стреля аут.

В 57-ата минута обаче каталунците организира добро нападение по земя, а топката попадна вдясно за Дани Алвес. Ветеранът пласира страхотно центриране към Люк де Йонг, който избяга от двама бранители на Гранада и с глава елиминира опеката на Луис Максимилиано – 1:0 за Барса.

След допуснатия гол домакините започнаха да играят по-активно, като повечето им нападения минаваха през левия фланг, за да може Дарвин Мачис да доставя топката до Молина или Торенте. 

Четвърт час преди края пък Абде Еза опита диагонален шут, след като отляво влезе навътре пред двама човека от Гранада, но ударът на футболиста на Барселона профуча встрани от вратата на домакините.

Десет преди края на редовното време халфът на "блаугранас" Гави влезе неразумно за спорна топка в краката на Куядо и реферът го изгони с втори жълт картон. За протести пък жълт картон получи Жерар Пике.

Червеният картон даде импулс на Гранада и в 82-ата минута пък Луис Мия получи късо подаване от ъглов удар и шутира по диагонала, но Тер-Стеген улови топката преди влезлия като резерва Карлос Бака да я е бе атакувал. 

В края на мача обаче Гранада изравни резултата, след като Антонио Пуертас отправи безпощаден изстрел в горния десен ъгъл на каталунската врата - 1:1.

Стартовите състави:

Барселона: Тер Щеген, Пике, Бускетс, Дембеле, Алвеш, Л. Де Йонг, Алба, Гарсия, Нико, Жутгла, Гави

Гранада: Максимиано, Гоналонс, Мия, Суарес, Пуертас, Мачис, Нева, Диас, Кини, Молина, Торенте

Барселона: Тер Щеген, Пике, Бускетс, Дембеле, Алвеш, Л. Де Йонг, Алба, Гарсия, Нико, Жутгла, Гави

ПРЕДИ МАЧА

През 2022 година каталунците се представят по-добре като резултати в сравнение с мачовете след идването на Шави Ернандес като треньор. Те постигнаха победа над Майорка в шампионата (1:0) и успех с 2:1 над Линарес в Купата на Краля.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ ГРАНАДА - БАРСЕЛОНА?

Съперникът на каталунците обаче също е в добра форма - записа 2 победи и едно равенство в последните си 3 срещи, въпреки че се намира на 13-о място в класирането. В последния си мач срещу Барселона - през септември на "Камп ноу" те записаха равенство 1:1. Напълно по силите им е да вземат точка и дори 3 от разклатения кадрово и игрово гранд.

И двата тима имат не малък брой липсващи играчи за този мач на "Нуево Лос Карменес". Роберт Морено не може да разчита на Санчес, Соро, Рочина, Монторо и Лосано. Колегата му Шави пък ще бъде без Френки Де Йонг, Роналд Араухо, Мемфис Депай, Педри, Серхи Роберто, Мартин Брейтуейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички