На тази дата преди 14 години Меси дебютира за Барселона (ВИДЕО)


На тази дата преди 14 години Меси дебютира за Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1517 0

Датата 16 октомври ще остане завинаги в историята на Барселона. На тази дата преди 14 години един от най-великите футболисти за всички времена Лионел Меси прави своя дебют за каталунците в Ла лига.

Тогава аржентинецът влезе като резерва в 82-ата минута на мястото на Деко в двубой срещу Еспаньол, тогава носейки фланелката с №30.

Иначе първата му поява с фланелката на Барса е 16 ноември 2003 година в приятелска среща срещу Порто на Жозе Моуриньо, по това време вече Меси правеше своите стъпки към мъжкия тим. Меси изигра първия си мач за Барселона на 17 години, три месеца и 22 дни.

Меси има 648 мача за отбора и е на трето място във вечната ранглиста зад бившите си съотборници Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Аржентинецът е и голмайстор №1 в историята на клуба с 563 гола и има 33 трофея. 

Заради клауза в договора си: Меси може да напусне Барса без пари

"Всеки 16 октомври е празник в "Барселона" и за всички фенове на отбора, защото това е денят на Лионел Меси. Преди 14 години той беше едно момче с големи мечти, но сега с право е смятан за най-великия футболист в историята", написаха каталунците на сайта си.

В последния си мач в Шампионска лига срещу Тотнъм Меси записа един от най-силните си мачове в последните си месеци. При отбелязването на гол, той празнува по доста странен начин - вижте какъв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички