Заради клауза в договора си: Меси може да напусне Барса без пари


Заради клауза в договора си: Меси може да напусне Барса без пари
Снимка: Getty Images/Gulliver

2403 0

Испанското издание Mundo Deportivo разкри интересна информация относно договора на Лионел Меси в Барселона. Според информация на изданието аржентинецът може да напусне като свободен агент през 2020 година.

Условието това да се случи е петкратният носител на "Златната топка" да не отиде в друг клуб от елита. Така Меси може да използва клаузата, не за да се озове в някой от европейските грандове, а за да отиде в тим от САЩ, Китай, Катар, Япония или друго нетолкова развито първенство, както направиха Шави (в катарския Ал Сад) и Андрес Иниеста (в японския Висел Кобе).

Освен това ръководството обмисля да предложи ново удължаване на подписания през миналата година нов договор на своя лидер. Обмисля се вариант с продължаването на контракта до 2022 (Меси ще е на 35 години) или до 2023 (на 36 г.). Ако новината на Mundo deportivo се окаже вярна, това би било девето преподписване от страна на Барса с Меси.

Наскоро се появи и интересна статистика, която показва, че през този сезон Лионел Меси получава много повече почивка. Какво е сравнението с предните години - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички