Мъчна победа срещу Бетис осигури място на Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига


Мъчна победа срещу Бетис осигури място на Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

964 0

Атлетико (Мадрид) постигна минимална победи срещу Бетис в двубой от 36-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Диего Коща в 74', като през първата част ВАР отмени два гола на мадридчани. След този успех "дюшекчиите" си осигуриха място в Шампионска лига. Атлетико си осигури трите точки и с актив от 66 се намира на 3-ото място във временното класиране в Ла Лига. Бетис пък остава на 13-ата позиция с 41 точки.

Още в 9' домакините имаха добър шанс пред себе си. Маркос Йоренте получи прецизно подаване в пеналтерията и стреля, но малко встрани от лявата греда. В 22' Кореа се разписа за "дюшекчиите", но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР, тъй като при атаката Йоренте е играл с ръка. В 36' се стигна до ново попадение за Атлетико, но и нова намеса на ВАР. Този път голмайстор бе Алваро Мората, но попадението не бе зачетено заради засада. В добавеното време Лорен  нанесе невероятен удар от воле дълбоко в наказателното поле, който премина съвсем близо до лявата греда.

Именно с Лорен бе и първата по-опасна ситуация през втората част. Той тръгна сам, стигна до наказателното поле, но от точката на дузпата пропусна целта. В 57' Атлетико остана с човек по-малко, след като Ермосо бе изгонен заради нарушение в средата на терена, предотвратявайки опасна атака за Бетис. Въпреки това в 74' Атлетико успя да стигне до попадение. След центриране от фаул топката стигна до Диего Коща, който си освободи пространство и отбеляза със солиден удар с глава в долния десен ъгъл. Отново имаше намеса на ВАР за проверка за игра с ръка на Коща, но този път голът бе зачетен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички