Формулата от 500 млн. евро, която прави невъзможен трансфера на Неймар в Барселона


Формулата от 500 млн. евро, която прави невъзможен трансфера на Неймар в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1961 0

Неймар се оказва, че е голямата цел и пред президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за следващия сезон. Той вярва, че бразилецът ще е ключът към бъдещия успех на отбора. Бартомеу иска да спечели Шампионска лига в последната си година преди президентските избори и е наясно, че Неймар може да му помогне за тази цел.

Основните фигури в съблекалнята като Лионел Меси, Жерар Пике и Луис Суарес подкрепят горещо идеята нападателят да се завърне, както в последно време и не малка част от феновете. Финансовата част обаче е тази, която сериозно затруднява потенциална сделка.

Първият проблем е трансферната сума. Играчът може да се обърне към правилото на ФИФА, което би му позволило да поиска трансфер и да "откупи: остатъка от договора си, което, както бившият агент на Неймар Вагнер Рибейро заяви в събота, е 164 милиона евро.

Това е сума, която в момента каталунците не могат да си позволят. Преди пандемията от коронавируса е било обсъждано, но с оглед настоящата икономическа ситуация е невъзможно. Втората пречка е заплатата на бразилския национал, като в ПСЖ взима 70 млн. евро на сезон бруто. Сума, която в никакъв случай не е по джоба на Барса, което означава, че ще трябва да помолят играча да намали драстично възнаграждението си.

Търсейки да сключи сделка, включваща играчи, която до този момент Бартомеу не успя да направи, тъй като общата цена на трансфера е около 500 милиона евро, пише Marca. Бившият вицепрезидент на Барселона Емили Русо призна интереса на клуба към Неймар и предложи разсрочено плащане, въпреки че не е ясно дали ПСЖ дори ще приеме това.

Припомняме, че по-рано излезе информация, че Неймар е сред мечтите и на големи съперник на Барселона, Реал Мадрид, като Флорентио Перес настоява за този трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички