Моуриньо разкри: Най-добрият ми приятел е играч на Реал


Моуриньо разкри: Най-добрият ми приятел е играч на Реал
Снимка: Getty Images / Guliver

3082 0

Жозе Моуриньо напусна Реал Мадрид безславно, като дори си остави доста врагове в съблекалнята на тима. С един от играчите обаче португалецът има специална приятелска врзъак и това е Алваро Арбелоа, който ще напусне клуба след края на сезона.

Десният бек на "белите" често подчертава, че Моуриньо е имал голямо влияние върху играта му и споделя, че изпитва огромно уважение към него.

Че уважението е взаимно доказва отвореното писмо, което Моуриньо изпрати на Арбелоа по повод

раздялата му с клуба, която предстои.

"Арбелоа е приятел, не само футболист за мен. Защо един футболист се превръща в приятел? Тъй като е пример за страст към професията си, любов към неговия клуб, отдаденост на една група. В историята на нашия гигантски клуб минаха много футболисти, които бяха най-добри в света. Арбелоа не попада в този профил, но той определено е един от онези, които на Реал Мадрид, на феновете, на треньорите и на съотборниците им даде всичко, което има и което няма.

За Арбелоа имам само думи на благодарност. За моите 16 години като треньор, ез никакво съмнение, той е на подиума сред футболистите, които са имали значение в моята кариера. Отличен футболист и изключителен човек", гласи писмото, което португалският спец изпрати на бившия си подопечен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички