Мнозина не го харесват, но Барселона на Валверде се скъсва да вкарва


Мнозина не го харесват, но Барселона на Валверде се скъсва да вкарва
Снимка: Getty Images/Guliver

2616 0

Барселона не се представя убедително през новия сезон, като в 8 мача в Ла Лига досега победи 5 пъти, загуби 2 пъти и завърши наравно веднъж. Заради това започнаха добре познатите критики към треньора Ернесто Валверде, като пресата в Испания вече споменава имената на евентуални негови заместници.

Не може да се отрече, че отборът на Валверде следва поне една от важните точки, залегнали във философията на каталунския клуб - бележи. Четвъртият гол във вратата на Севиля снощи, дело на капитана Лионел Меси, е бил 301-ият за тима под ръководството на Валверде.

При 55-годишния специалист Барселона е изиграла 129 мача, като средно на двубой вкарва 2,33 гола. При испанеца Меси е вкарал 95 попадения и е водещият голмайстор на тима. На второ място е Луис Суарес с 60, а трети е пратеният под наем в Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо (20).

Валверде е начело на каталунския гранд от май 2017 година. Той изведе тима до 2 шампионски титли в Ла Лига, 1 трофей в Купата на Краля и една Суперкупа на страната. Кой е фаворитът за заместник на настоящия треньор вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички