Лео Меси може да получи забрана да влиза във Великобритания?


Лео Меси може да получи забрана да влиза във Великобритания?
Снимка: Getty Images/Guliver

6646 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е изправен пред сериозен проблем. Той може да получи забрана да влиза на територията на Великобритания, ако страната осъществи успешно "Брекзит", съобщава "Спорт Експрес", позовавайки се на "The Sun".

Капитанът на каталунците беше осъден на 21 месеца затвор условно за укриване на данъци по време на престоя си в Испания. Той има испански паспорт, което му позволява да пътува свободно из Великобритания, тъй като престъплението му е нямало насилствен характер. Но адвокатът от имиграционната служба Андрю Озбърн заяви, че в случай на излизане на Великобритания от Европейския съюз Меси може да има проблеми.

"Ако сте гражданин на ЕС с криминално минало, можете да ходите във Великобритания, ако не заплашвате националната ѝ сигурност. Ако не сте гражданин на ЕС и сте осъден, ще ви бъде отказано влизането във Великобритания. Има куп известни футболисти, осъдени за укриване на данъци. Но засега не им се е налагало да се притесняват, защото имат паспорти на ЕС. След Брекзит обаче те може да не успеят да влязат в страната, тъй като ще бъдат третирани като граждани на държави извън ЕС", заяви Озбърн.

"Клубовете трябва да вземат мерки, тъй като тази ситуация може да доведе до проблеми с мачовете от Шампионска лига", допълни адвокатът. А как Брекзит може да принуди Гарет Бейл да напусне "Сантяго Бернабеу" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички