Меси след гол №400: Головете нямат значение, а единствено...


Меси след гол №400: Головете нямат значение, а единствено...
Снимка: Getty Images/Guliver

1375 0

Носителят на пет златни топки Лионел Меси вкара през уикенда своя гол номер 400 в испанското първенство, но това не е най-важното, смята аржентинецът. Нападателят на Барселона е на мнение, че футболът е много повече от голове и неговата цел е да помага на отбора си по пътя към трофеите.

"Радвам се, че вкарах 400-ия си гол и се надявам да продължа, но не се концентрирам толкова много върху рекорди и цифри. Футболът е повече от головете. Излизаме във всеки мач с идеята за три точки, за да спечелим първенството, което е най-голямата награда за всеки отбор. Опитвам да помагам и се старая да го правя не само с голове, а също така с асистенции и ключови подавания", сподели аржентинецът пред "Mundo Deportivo".

Нападателят се върна назад във времето, спомняйки си първия си гол в Ла Лига с екипа на "блаугранас" - срещу Албасете през далечната 2005 година: "Никога няма да забравя първия ми гол срещу Албасете. Най-важните голове обаче не са най-красивите, а тези, които ни помагат за победа."

Междувременно Барселона прибра милиони евро от китайски гранд за един от играчите си. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички