Меси, Шави, Пике и Иниеста гонят рекорд в ШЛ


Меси, Шави, Пике и Иниеста гонят рекорд в ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

1723 0

Четирима от асовете на Барселона - Лионел Меси, Жерар Пике, Андрес Иниеста и Шави Ернандес, могат да запишат рекорд по спечелени трофеи в Шампионска лига довечера. Карето участва в завоюването на три от общо четирите купи на каталунците в турнира - през 2006, 2009 и 2011 г. (първата е през 1992 г.) Победа днес ще им осигури четвърто злато.

С толкова може да се похвали единствено холандската легенда Кларънс Зеедорф (с Аякс през 1995 г., с Реал Мадрид през 1998 г. и с Милан през 2003 и 2007 г.) Емблемата на италианския футбол Паоло Малдини е с 5 трофея, но 2 от тях - през 1989 и 1990 г. са в предшестващия Шампионска лига турнир КЕШ.

Защитникът на Ювентус Патрис Евра ще запише петото си участие във финал, колкото имат още само двама - холандците Зеедорф и Едвин ван дер Саар. И по този показател първенството държи Малдини с шест.

Барселона ще изиграе 18-ия си сблъсък за европейска купа в историята си, като по този показател ще мине с едни гърди пред вечния съперник Реал (17). Трети в тази класация е Юве, за който финалът довечера е 15-и, пише "Преса".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички